Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Byl to ban? A jestli, tak proc?  (Přečteno 2766 krát)

emil54

• Host
Byl to ban? A jestli, tak proc?
« kdy: 17 Prosince 2008, 09:08:50 »
Zdravim vsechny, adminy zvlast.
Tusim ze v nedeli jsem se nemohl dostat na zdejsi forum a to tak, ze mi forum.ubuntu.cz po nejakem case prestal odpovidat i na ping. Usoudil jsem, ze je nejspis server down a dal to neresil. Nicmene pozdeji jsem zjistil, ze pres proxy je vse v naprostem poradku, teda z jakekoli jine IP adresy jsem se na forum normalne dostal.
Nejsem si vedom, ze bych se zde choval nejak nestandardne, proto by mne zajimalo, cim jsem si zaslouzil, ze byla moje domaci verejna IP cca den odstrizena od pristupu k tomuto serveru.  :)

A pokud jsem snad neco nevedomky provedl, prosim o specifikaci meho prohresku, abych se ho napriste vyvaroval.

Diky
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 22:47:15 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Byl to ban? A jestli, tak proc?
« Odpověď #1 kdy: 17 Prosince 2008, 09:16:58 »
Ban to určitě nebyl. Nikdy nedáváme ban na IP adresu, ale jen na přihlašovací jméno (tzn. není se možné přihlásit) a navíc se při banu vždy objeví "hláška" o odepření přístupu s vysvětlením.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 17 Prosince 2008, 09:23:04 »
podle me to byl ban emile .. ;D

emil54

• Host
« Odpověď #3 kdy: 17 Prosince 2008, 09:25:42 »
No, ja nasel v sekci Oficialni oznameni treba zminku, ze kdo bude sosat celou Wiki, chyti ban. To napriklad, predpokladam, lze udelat jedine ustrizenim IP. Napadlo mi v te souvislosti, jestli jsem treba nena*ral Ondreje  ;D - obcas si poustim refresh na uvod fora, kdyz sleduju nejaka zajimava temata, ale to osobne nepovazuju za nejake zbytecne zatezovani serveru. Takze nevim...

Kazdopadne dik za odpoved
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 22:48:10 od Anna Taliánová »

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 17 Prosince 2008, 09:34:10 »
podle me to byl ban emile .. ;D
Asi uz jsem prepracovanej a trpim na nedostatek vitaminu "G" - vecer to musim napravit ;)

Belerby

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Prosince 2008, 10:11:31 »
A nenapadlo te ze by tvuj poskytoval mohl mit problemy s routovanim prip. prekladem adres ?
Me uz se to stalo nekolikrat, ze z "adsl volny" bylo forum a wiki nedostupne

emil54

• Host
« Odpověď #6 kdy: 17 Prosince 2008, 10:32:12 »
A nenapadlo te ze by tvuj poskytoval mohl mit problemy s routovanim prip. prekladem adres ?
Napadlo, ale to nebyl ten pripad. Z jinejch IP u stejnyho providera to bezelo v pohode a s prekladem problem taky nebyl.

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 17 Prosince 2008, 11:40:09 »
mě to udělalo skoro to samý.. z několika IP to šlo a z jediné IP to sice šlo, ale jedna stránka se načetla tak jednou za dvacet pokusů (jindy connection timeout) a strašně to trvalo..
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 22:48:41 od Anna Taliánová »

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #8 kdy: 17 Prosince 2008, 19:04:32 »

jde, jenom clovek musi dopsat /etc/hosts
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Belerby

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Prosince 2008, 10:48:02 »

pokud se ti korektne preklada dns, tak je myslim nesmysl cokoliv psat do hosts

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #10 kdy: 18 Prosince 2008, 10:50:22 »

.. /etc/hosts se pouzivaji pro aliasy ciselnych ip adres ktere nespadaji pod dns .. je nesmysl do nich dopisovat bez dobreho duvodu cokoliv co spada pod nejake dns ..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.