Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po restarte ubuntu 8.10 sa mi resetne rozlisenie obrazovky  (Přečteno 1612 krát)

jan superman

• Návštěvník
po restarte ubuntu 8.10 sa mi resetne rozlisenie obrazovky
« kdy: 17 Prosince 2008, 18:41:43 »
dobry den,
som uplny zaciatocnik, linux mam 2 dni, nastavil som si rozlisenie na 1280x1024 @ 75hz, cez nvidia xserver settings, ale po restarte pc sa mi vrati 1024x768
ked si dam system predvolby rozlisenie obrazovky tak tam mam max 1024x768
ked si dam ovladace hardware tak tam mam  nvidia 177 ako aktivny- recomended

peedee

• Aktivní člen
  • *
Re: po restarte ubuntu 8.10 sa mi resetne rozlisenie obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 17 Prosince 2008, 20:26:30 »
dobry den,
som uplny zaciatocnik, linux mam 2 dni, nastavil som si rozlisenie na 1280x1024 @ 75hz, cez nvidia xserver settings, ale po restarte pc sa mi vrati 1024x768
ked si dam system predvolby rozlisenie obrazovky tak tam mam max 1024x768
ked si dam ovladace hardware tak tam mam  nvidia 177 ako aktivny- recomended

Ahoj, pokud mas nvidia-settings tak zkus: atl+F2 --> gksudo nvidia-settings --> X Server Display Configuration --> tam si nastav co potrebujes, dej apply a Save To X Configuration File

jan superman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Prosince 2008, 20:46:25 »
hmm, dik, ja som daval save ale vypisovalo mi chybovu hlasku, ale takto ked som to spustil cez ten prikaz, sktratku tak to ulozilo, ale ake ponaucenie z toho pre mna vypliva do dalsieho pouzivania linuxu teda neviem  :o

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Prosince 2008, 20:55:40 »
hmm, dik, ja som daval save ale vypisovalo mi chybovu hlasku, ale takto ked som to spustil cez ten prikaz, sktratku tak to ulozilo, ale ake ponaucenie z toho pre mna vypliva do dalsieho pouzivania linuxu teda neviem  :o

ponauceni je takove, ze pokud delas nejaky "zasah do systemoveho nastaveni", musis byt root (neomezena prava), protoze jinak by ti menil bezny uzivatel co chce, a to by nebylo to prave orechove;)

prikazem gksudo jsi spustil program s pravy roota v Gnome prostredi ("klikatku"). V terminalu je to sudo.

Doporucuju, aby ses mrknul na nejake navody napr. na wiki.ubuntu.cz, ulehci ti zacatky ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.