Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI Radeon 9100 - problém se 3D grafikou  (Přečteno 1300 krát)

Gandalv

• Návštěvník
ATI Radeon 9100 - problém se 3D grafikou
« kdy: 18 Prosince 2008, 20:32:33 »
Mám jistý problém se 3D grafikou. Akcelerace - zdá se - funguje - glxgears běhají na 1400 fps +- 200. Ale občas se mi stane taková divná věc - když mám nějaké okno nebo prostě obecně program se 3D grafikou a začnu s ním hýbat po ploše nebo ho minimalizuji nebo vypnu, některá místa obrazovky se nepřekreslí, pokud je k tomu ručně (např. přetažením jiného okna přes tuto oblast) nedonutím. V příloze je screenshot po vypnutí Mayi. Občas problikává grafika samotná, nebo její části (např. buttony vlevo dole v programu Stellarium).
Zajímavé je, že když jsem hrál nějaké hry se 3D grafikou přes wine, tak problém nebyl.

Zkusil jsem vypnout compiz, a přestaly problémy s překreslováním, ale u jednoho programu jistý problém přetrvává - jedná se o Maya v2008 Unlimited (zkonvertováno z rpm balíků pomocí alien, žádné problémy kolem instalace či jakékoliv jiné). Když ji spustím, velmi divně se mi chová okno s náhledem na scénu. Probliká do něho plocha, nebo je celé černé nebo screenlety tam problikávají, ale při pohybu scénou je okno (oknem teď mám na mysli to podokno s náhledem na scénu, menu a ovládací prvky jsou v pořádku) v pořádku. Občas se ale stane, že mám přes cca 70% náhledu na scénu takový černý obdélník, který tam je stále, pouze při manipulaci se scénou problikává.

Budu velmi vděčný za jakoukoliv radu.

[attachment deleted by admin]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.