Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: systémový guláš aneb jak jsem experimentoval s distribucemi [vyřešeno]  (Přečteno 1995 krát)

mariangru

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, zkoušel jsem různé distribuce. Mám dva disky. Na jednom mám Ubuntu 8.10 a Fedoru 8, na druhém Linux Mint Daryna.
Chtělbych Vás poprosit z pomocí, jak to udělat, abych to měl tak jak aktuálně chci: Fedoru jsem vůbec nerozchodil, tak bych jí chtěl dát pryč. Ubuntu si chci samozžejmě nechat a ten LM bych chtěl také mít s tím, že bych chtěl novou verzi, tedy Felicií. Vím, že to nejde udělat upgadem toho LM ale novou instalací nové distribuce.
Jak tedy na to vše? Díky za rady!
« Poslední změna: 22 Prosince 2008, 19:00:55 od kiklhorn »
Ubuntu Studio 12.10. HP ProBook4510s

premet

• Host
Re: systémový guláš aneb jak jsem experimentoval s distribucemi
« Odpověď #1 kdy: 19 Prosince 2008, 13:27:01 »
Proč nezkusit Fedoru 10, ta vyšla nedávno a možná by ti jela dobře  ;). Jinak si nainstaluj Gparted třeba v Ubuntu a ten oddíl s Fedorou normálně smažeš a pokud chceš instalovat novou verzi Linux Mintu tak při instalaci smažeš původní a můžeš třeba použít domovský adresář ze starší verze.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Prosince 2008, 13:30:50 »
OMG .. co to je za otazku?

mariangru

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 19 Prosince 2008, 14:16:04 »
prostě normální otázka, v čem je problém?

když z Ubuntu spouštím gparted, tak mi to píše toto:
marian@marian-desktop:~$ sudo gparted
error: libhal_acquire_global_interface_lock: org.freedesktop.Hal.Device.InterfaceAlreadyLocked: The interface org.freedeskdesktop.Hal.Device.Storage is already exclusively locked either by someone else or it's already locked by yourself

hmm?

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosince 2008, 20:58:22 »
ked chcete pracovat s diskovymi particiami pomocou gparted, musia byt odpojene. odpaja sa prikazom sudo umount, pricom particia, na ktorej je system, sa neda za behu systemu odpojit, vacsinou sa to riesi upravou z liveCD
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

mariangru

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosince 2008, 16:56:07 »
ahoj, tak jsem přeinstaloval Linux Mint a odstranil Fedoru, vše vyřešeno, lehčí to bylo než se zdálo :-), dík za pomoc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.