Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypalování DVD-R, zaseknutí počítače  (Přečteno 3061 krát)

Dent

• Návštěvník
Vypalování DVD-R, zaseknutí počítače
« kdy: 26 Srpna 2006, 13:12:51 »
Mám problém s vypalováním čehokoliv na jakékoli DVD-R médium. Ať jde o ISO image, nebo o prostá data. Mechanika je ASUS DRW-1608P. Při pokusu o vypalování vše skončí u Preparing write proces, kde se médium v mechanice začne škubat a sekat. Po zhruba 20-ti minutách se začne sekat celý počítač a pokud medium nevyjmu přes trik s rozvinutou kancelářkou spinkou, tak se zasekne celý počítač ( a nepomůže ani Crl+Alt+F1 či backspace). Na DVD-RW vypaovat můžu, nejdou jen DVD-R. Vše ostatní, jak plus tak mínus jde.

Zkoušel jsem k3b gnomebaker, vše co jsem našel...
« Poslední změna: 21 Ledna 2009, 04:46:42 od Anna Taliánová »

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
Vypalování DVD-R, záseknutí počítače.
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2006, 15:30:39 »
Na nejakym livecd distru, popripade windows palis bez potizi ?
Mas na mechanice zaply DMA ?

Dent

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2006, 16:33:45 »
We windows jsem to pálil bez potíží, jiné live distro jsem nezkoušel... A DMA jsem nezapínal, nevím jak... jestli není defaultně zaplé, potřeboval bych vědět jak na to... ve windows jsem ho zaplé měl...

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2006, 18:08:01 »
V Ubuntu/Kubuntu bývá DMA zapnuté, ale můžeš si to ověřit příkazem:
Kód: [Vybrat]
sudo hdparm /dev/hdXkde "X" nahraď příslušným písmenem své mechnaiky.

Ještě zkus napsat, přes jaký soft to vypaluješ. Třeba K3B to píše v tom vypalovacím okně. Mělo by to být growisofs. Pokud je tam něco jiného, tak to by mohl být náš zdroj problémů.
Kubuntu forever :-)

Dent

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2006, 18:58:15 »
DMA je zaplé a soft je ten growisofs. Pokud dám vypalovat a nedám tam médium, k3b si o něj řekne, ale jen o Double Layered DVD+-R ... přitom image má něco přes 2 GB a na DVD-RW se vejde... jedná se o madrakelinux 2006 (nebojte, nechci zběhnout, ale chci to vypálit na DVD, abych to mohl smazat z disku).

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #5 kdy: 26 Srpna 2006, 19:59:43 »
Je pokazde lepsi kdyz sem ten vystup das, ne ze bysme neverili, ale je to jistejsi, kdyz se muzes sam presvedcit ;)

Jinak k3b, pokud nastane nejaky error, ma v nabidce zobrazit ladící výstup, nebo tak nějak, ten sem posli, treba na neco prijdem :)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #6 kdy: 26 Srpna 2006, 19:59:48 »
Tak to fakt nevím. Mandráka jsem kdysi opustil, protože se z toho pro mě po chvíli používání stal strašlivý maglajz, ve kterém nic nefungovalo.
Kubuntu forever :-)

Dent

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 26 Srpna 2006, 20:10:15 »
corwin: No mě zděsila zastaralost celého syystému... při update abych celý systém stahoval znova :D

dekon: Nezobrazí žádný výstup, prostě se zasekne počítač a pomůže jen reser.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #8 kdy: 26 Srpna 2006, 20:12:57 »
Citace: Dent
DMA je zaplé a soft je ten growisofs. Pokud dám vypalovat a nedám tam médium, k3b si o něj řekne, ale jen o Double Layered DVD+-R ... přitom image má něco přes 2 GB a na DVD-RW se vejde... jedná se o madrakelinux 2006 (nebojte, nechci zběhnout, ale chci to vypálit na DVD, abych to mohl smazat z disku).
Citace: corwin78
Tak to fakt nevím. Mandráka jsem kdysi opustil, protože se z toho pro mě po chvíli používání stal strašlivý maglajz, ve kterém nic nefungovalo.
2corwin78: ja to pochopil tak, ze ma nainstalovany ubuntu, image s Mandriva si chce jen vypálit na DVD.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #9 kdy: 26 Srpna 2006, 20:16:18 »
Citace: Dent
dekon: Nezobrazí žádný výstup, prostě se zasekne počítač a pomůže jen reser.
k3b umoznuje zobrazeni vystupu, at uz se pri vypalovani vyskytne chyba, nebo ne.

Je to tlacitko napravo od zavřít.
Pouzivas 686 kernel ?

Dent

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 26 Srpna 2006, 21:21:29 »
Nevypíše to žádnou chybu, prostě to jakoby připravuje data pro zápis a sekne se počítač... takže bez výpisu chyby ;)

Používám x64 ;)

A ano, madraka mám jen jako image na disku a chci to dát na DVD, nepoužívám ho...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.