Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaké "železo" je podle Vás nejlepší pro LINUX?  (Přečteno 1872 krát)

ubuntuman

• Host
Jaké "železo" je podle Vás nejlepší pro LINUX?
« kdy: 21 Prosince 2008, 10:10:12 »
Ahoj všichni Linuxáci, chci ještě před Vánocema nakoupit nějaký "železo" a zcela jistě na něm provozovat UBUNTU  ;D takže otázečka zní? Jakou mainku považují zdejší odborníci za naprosto "vyladěnou" k fungování linuxových systémů. Jde mi hlavně o rychlost přístupu, stabilitu zkráka bezproblémový chod. Jaké "železo je podle Vás nejlepší? 

Pavel Půlpán

Re: Jaké "železo" je podle Vás nejlepší pro LINUX?
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2008, 10:19:41 »
Ach jo... pořád jedno a to samé furt dokola. Co k tomu říct? :-[

Hledat, hledat, hledat... mrkni třeba sem, sem nebo sem.

No a nově taky sem!

Promiň za tu podrážděnou reakci, ale řeší se to tu fakt každej třetí den. :-\
« Poslední změna: 21 Prosince 2008, 11:18:07 od Pavel Půlpán »

ubuntuman

• Host
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2008, 10:32:38 »
Tvoje rakce je opravdu super, stejně jako tvoje odkazy, pokud si je proklikáš najdeš tam úplný h....! Takže dík za super "chytrou" radu!

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2008, 10:39:46 »
No procesor... Intel nebo AMD.... linux by neměl mít problém s High endem.
Teď nějakou desku na příslušnou patici... nejlíp něco známějšího...Asus třeba.
Disky, paměti.... no taky by mělo fungovat s high endem (paměti snad všechny, a disky kupuju taky známější Seagate, Western)-
Grafika... no Ati nebo NVIDIA.... s NVIDIA high endem prý problémy nejsou tu někdo psal.... já jedu na HD2600 od ATI a taky pohoda.
Síťovka klasická ethernet jede taky v pohodě.
No a PC je sestavenej.... nejlépe se vyhnout různým TV kartám, kamerám apod. multimédiím. S tím je lepší si najít konkrétní kus a zkoumat zda to šlape i pod linuxem. Navíc pokud si tydle blbosti koupíte pak v eshopu můžete je do 14 dnů vrátit s udáním důvodu, že to nešlape.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

pivik

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Prosince 2008, 10:40:47 »
Já jsem kupoval PC vloni před Vánocema (skládal jsem si ho sám) a komponenty jsem vůbec nevybíral s ohledem na linux a ten mi na něm nakonec funguje naprosto bez problémů. Myslím, že čím víc se v tom bude člověk vrtat a vymejšlet, tak tím víc to pohnojí. Moje konfigurace viz podpis (první PC).

JohnyN

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21 Prosince 2008, 10:44:20 »
Zdravím, myslím, že na desktope ani nie je veľmi čo pokaziť, pokiaľ tam nie je nová grafika, kt. nemá dobré ovládače, či nejaká neoverená TV karta. Intelácke dosky sú v pohode, na žiadnom desktope sa mi ešte nestalo, že som nenabootoval Linux. Takže osadiť dobrú dosku, vybrať správnu grafiku a vyhnúť sa hardvéru, kt. by mohol spôsobovať problémy (niektoré TV karty, exotické zvukovky, wifi moduly bez podpory - podobne ako na laptopoch).

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 21 Prosince 2008, 10:50:52 »
4ubuntuman: Sorry, máš recht. Bylo to ode mě unáhlené... linky jsem opravil. ;)

Doporučený hardware
« Poslední změna: 21 Prosince 2008, 11:18:56 od Pavel Půlpán »

ubuntuman

• Host
« Odpověď #7 kdy: 21 Prosince 2008, 11:03:41 »
OK, v poho ;)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 21 Prosince 2008, 17:36:09 »
K tomu jen dodávám... hledat se vyplatí  ;D
Já jsem dnes hledal 2 hodiny jak se v exe souboru dá změnit ikona. No a našel jsem howto. A už mi to i funguje  8)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 21 Prosince 2008, 18:49:46 »
mám ntb LENOVOVO a je to špica-a to jsem BFU :)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #10 kdy: 22 Prosince 2008, 01:31:29 »
Chceš si koupit celý počítač nebo komponenty a potom si to složit dohromady? T.S.Bohemia prodává celou řadu počítačů, na kterých je předinstalované Ubuntu. Sestavy jsou na Ubuntu testované. Můžeš to koupit přímo od nich nebo budeš aspoň podle jejich sestav vědět, jaké komponenty si nakoupit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.