Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pouziti stazenych aktualizaci na dalsim PC [vyřešeno]  (Přečteno 2393 krát)

ov

• Návštěvník
pouziti stazenych aktualizaci na dalsim PC [vyřešeno]
« kdy: 21 Prosince 2008, 14:27:12 »
Na stolnim PC mam aktualni ubuntu 8.10. Stejnou distribuci ma i dcera na ntb, takze jsem prekopiroval svuj /var/cache/apt/archives do jeji distribuce. Pokud zacnu updatovat, stejne zacina, bez ohledu na to, co je v archivu, znovu stahovat vsechny baliky. Co delam spatne?
« Poslední změna: 25 Prosince 2008, 02:18:53 od kiklhorn »

Dr.Watson

• Návštěvník
Re: pouziti stazenych aktualizaci na dalsim PC
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2008, 19:17:23 »
Myslím, ze o vasich prenesenych archivech nevi Synaptic...
Vyborna utilita na Vas problem je program APTONCD, je v repozitarich. Snadno vytvorite aktualizacni CD, DVD, ktera na "novem" PC jen pridate v Synapticu (menu-pridat CD), tak Vam bude synaptic stahovat jenom nove (nejnovejsi aktualizace), je to dobre i na instalaci programu, ktere jsou narocnejsina stahovani.

ov

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2008, 19:49:29 »
Dekuji, asi pouziju. Napadlo me to udelat pres pridani CD do synaptic, ale nevedel jsem, kam dat baliky  na cd, aby je pak synaptic nasel. Ale prislo mi lakavejsi pridat tam pc s aktualnimi baliky, bezi na nem ftp a aktualizace delat prubezne jako z kterehokoliv ofocoalnich zdroju sw.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2008, 21:30:05 »
toto nepomuze?
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

xaircon

• Návštěvník
    • BOINC
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2008, 09:44:08 »
Na stolnim PC mam aktualni ubuntu 8.10. Stejnou distribuci ma i dcera na ntb, takze jsem prekopiroval svuj /var/cache/apt/archives do jeji distribuce. Pokud zacnu updatovat, stejne zacina, bez ohledu na to, co je v archivu, znovu stahovat vsechny baliky. Co delam spatne?

Ja osobne to robím presne týmto spôsobom, a ani raz som s tým nemal problém. Ale robím to ako root a kopírujem len *.deb balíčky (je tam totiž ešte priečinok a jeden súbor), tie si skopírujem do nejakého priečinka a ten potom prenášam, potom znova ako root balíčky dávam do druhého PC. Nové balíčky mi sťahuje len ak bola nová aktualizácia, inak všetko bere z skopírovaných balíčkov.

ov

• Návštěvník
Re: pouziti stazenych aktualizaci na dalsim PC - vyreseno
« Odpověď #5 kdy: 23 Prosince 2008, 08:46:54 »
Dekuji vsem, aptoncd se ukazalo jako dobre reseni
ov

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Re: pouziti stazenych aktualizaci na dalsim PC [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 25 Prosince 2008, 19:59:36 »
Neni lapsi pouzit automatizovane reseni? https://help.ubuntu.com/community/AptProxy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.