Ahoj,
mám poměrně nový laptop Asus řady M51TR. V jiném tématu jsem řešil problémy se spuštěním graf. prostředí (
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,30497.0.html). Zároveň jsem položil dotaz i jinde (
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/248549).
Nakonec se podařilo gnome spustit. Problém teď je, že tu je spousta věcí takříkajíc blbne.
Tady je jejich výčet (bojím se, že bude narůstat):
** Xka najedou až poté, co při (zřejmě) nekonečném zjišťování stavu baterky (asi kvůli nefunkčnímu ACPI?) při bootování skočím klávesovou zkratkou ctrl+alt+f1 do konzole a napíši startx.
** např. když dám Místa - Domovský adresář, nestane se nic. Když dám Místa - Počítač, otevře se normálně nautilus a můžu přejít i do domovského adresáře.
** Když dám vypnout nebo restartovat, shodí to jen gnome a jsem zpět v konzoli, odkud musím notebook vypnout ručně.
** Když spustím pidgina, tak se mi neobjeví ikona v trayi, což by měla. Když ho zavřu křížkem, vypne se (což by naopak neměl - měl by jen zmizet a bý pořád spuštěn). Jednou začal pidgin blbnout úplně - zapnu ho a když mi přijde zpráva (nebo přišla, když byl vypnutý), tak se zobrazí a pidgin se sekne. Když nepřijde tak mi to dovolí jednu zprávu poslat a sekne se.
** A ještě trochu blbne myš (i touchpad) - po zapnutí příkazem startx naběhne gnome, ale než se objeví kurzor, docela to trvá. Po objevení občas zase zmizí a docela velkou chvíli trvá, než se objeví.
** Další problém - Na ploše se mi nezobrazují soubory, které by tam měly být. Když se na plochu podívám přes terminál nebo přes Místa - počítač (jinudy to nejde - Místa - Domovská složka ani Místa - Pracovní plocha nedělají nic), tak tam jsou.
** Další problém?
$ glxinfo | grep direct
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 156 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 13
Current serial number in output stream: 13
**
$ openttd
ALSA lib pcm_pulse.c:625:(pulse_prepare) PulseAudio: Unable to create stream: Invalid argument
E: stream.c: Assertion 's' failed at pulse/stream.c:971, function pa_stream_drain(). Aborting.
Aborted**
$ simutrans
Reading low level config data ...
Initializing tombstones ...
Reading simuconf.tab successful!
Preparing display ...
Screen Flags: requested=10, actual=10
Loading font 'font/prop.fnt'
font/prop.fnt sucessfully loaded as old format prop font!
Init done.
Initializing tombstones ...
Reading simuconf.tab successful!
Reading compatibility sound data ...
ALSA lib pcm_pulse.c:625:(pulse_prepare) PulseAudio: Unable to create stream: Invalid argument
E: stream.c: Assertion 's' failed at pulse/stream.c:971, function pa_stream_drain(). Aborting.
AbortedDíky moc za všechny dobře míněné rady.