Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Error: Funkce dostupna pouzve v HAL  (Přečteno 3680 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Error: Funkce dostupna pouzve v HAL
« kdy: 26 Srpna 2006, 23:09:13 »
Nejak se mi podelala DVDromka. Kdyz do ni vlozim CDcko, tak ho to ignoruje, nic se nespusti, nic nedetekuje. Kdyz kliknu na plose na ikonku DVDromky nebo ji vyberu v Krusaderu, tak mi to napise chybu:

Kód: [Vybrat]
Funkce dostupna pouzve v HALJinak pravy tlacitko -> vysunout funguje.
Vypalovat pomoci K3B se da taky, ale cist z ni nejde.

Prosiim help!! Dekuji.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Jan Zelený

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 27 Srpna 2006, 00:53:14 »
Zkus ji rucne pripojit - tu chybu mi to dela taky, podezrivam z toho novou verzi KDE. Prozatim si vystacim s rucnim pripojovanim v Krusaderu.
No success without sacrifice!

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Srpna 2006, 10:35:56 »
Aha, dik. Ale jsem zacatecnik, nevim jaxe mountuje. Kdyz jsem to naslepo zkousel, tak mi krusader spadnul.
Urcite ma tenhle problem vic lidi, mohl bys sem, prosim te, napsat podrobnejsi postup jak to prozatim prozatim spravit?

Dikyy!!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 27 Srpna 2006, 10:59:58 »
Chyba KDE to nebude, mne to funguje bez problemu.
Mas tu mechaniku napsanou v /etc/fstab ?

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Srpna 2006, 11:28:50 »
Tohle je muj FSTAB:

Kód: [Vybrat]
# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc            /proc           proc    defaults        0       0
/dev/sda2       /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
/dev/sda1       /media/sda1     ntfs    defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1
/dev/sda3       none            swap    sw              0       0
/dev/hda        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto     0       0
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Jan Zelený

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Srpna 2006, 13:38:45 »
Ja ji v fstabu mam - porad myslim, ze to bude chyba kde, pac se mi to stalo po upgradu na KDE 3.5.4. Jinak v mym krusaderu (mam tu nejnovejsi verzi, trochu se lisi od starsich, bohuzel nevim v cem vsem) to mam v polozce Nastroje -> Spravce pripojeni disku, tak pres to se to da .... nebo muzes pres prikazovou radku:
mount /dev/hda

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 27 Srpna 2006, 14:42:55 »
Aha, mne se ta nejnovejsi verze nedari zkompilovat, protoze, kdyz dam make, tak to napise, ze to chce libfam.la :-(

mount /dev/hda mi nefunguje, pripoji to, ale porad to hazi tu hlasku.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Jan Zelený

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 27 Srpna 2006, 15:49:46 »
Tu nejnovejsi verzi jsem normalne instalnul pres aptitude, mela by byt v universe repozitarich, takze zkus upgrade z balicku :)

Pokud jde o to pripojeni - po pripojeni na to samozrejme nepristupujes pres media:/ ale normalne do adresare, kam ti to pripoji (v mym pripade /media/cdrom0, ale vede na to symlink /cdrom)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 27 Srpna 2006, 16:02:50 »
Aha, uz mi to jede :) Diky.

Pozn.: v repozitarich je pouze verze 1.60, nejnovejsi 1.70 je pouze v repo Edgy eft.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Jan Zelený

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 28 Srpna 2006, 10:14:12 »
Citace: XomboX
Aha, uz mi to jede :) Diky.

Pozn.: v repozitarich je pouze verze 1.60, nejnovejsi 1.70 je pouze v repo Edgy eft.
Ja mam Dapper drake a je to tam taky ...

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 28 Srpna 2006, 12:11:37 »
V universe repozitáři pro dapper je jako poslední krusader_1.70.0-1ubuntu1~dapper1_i386.deb.  Ale poslední vydanou verzí je 1.70.1, ta v repo ještě není.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

Jan Zelený

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Srpna 2006, 02:11:09 »
Tak me staci ta, co tam je - aspon uz mi nepada kdykoliv vlezu do /usr/local ;) Ale zpet k tematu - vyresil nekdo primo ten problem, kteryho se tenhle thread tyka?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.