Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zabudovany reproduktor a webcam  (Přečteno 2481 krát)

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
Zabudovany reproduktor a webcam
« kdy: 22 Prosince 2008, 20:32:26 »
Ahojte, chcel by som poprosit o pomoc: nejde mi na notebooku zabudovany reproduktor (ked vsak zapojim sluchadla zvuk funguje, problem musi byt len v repraku, nie v zvukovej karte) a ani zabudovana webcam nefunguje (HP)(instalacky z navodu z wiki mi nepomohli, zasvieti ale obraz ziadny).

Druhy moj velky problem je pristup k dama z windowsu, postupopoval som podla navodu z wiki ale aj tak sa mi nepodarilo to rozchodit. Moze byt problem v potom, ze ked som si linux instaloval dal som volbu instalacie tak, aby bol do windowsu linux naistalovany ako kazdy iny program bez rozdelenia NTFS disku?

Taktiez mi nejak blbo blika video pri prehravani, da sa graficka karta nejak donastavovat?

Viem, ze je toho dost, dakujem vopred za pomoc.
Ubuntu 11.04 64bit
HP 6735s, AMD Turion x2 64bit, 3GB RAM, ATI RADEON HD 3200

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Zabudovany reproduktor a webcam
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2008, 22:29:26 »
mám pocit, že pokud je linux nainstalován přes wubi do windows, tak se pak k windows datům z linuxu dostává docela těžko...

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2008, 23:26:09 »
nepíšete ani co máte za HW (notebooků existuje opravdu velké množství), ani co konkrétního jste zkoušel.

ad repro - v konektorech už dávno není žádný vypínací kontakt, vše je řešeno softwarově. V sekci foto, video, zvuk pár příspěvků k tomuto tématu jistě najdete. třeba:http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,30023.0/topicseen.html

kamera - co píše
Kód: [Vybrat]
lsusbzkuste vygooglit které z těch vypsaných zařízení je vaše kamera.

blikání videa občas nastává při zapnutém compizu - viz akcelerované prostředí, třeba něco najdete ke svému HW

Jak je to se sdílením dat při instalaci přes Wubi netuším, pokud by se jednalo o soubor použitý jako virtuální disk a formátovaný ext3 tak by mohlo pomoci do windows doinstalovat ext2fsd. Je to z mé strany jen spekulace, možná se pletu, opravdu nevím jak je to s wubi.

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Prosince 2008, 22:38:47 »
mam HP 6735s
repraky uz funguju, dakujeem

na tej kamere pracujem, no nedari sa mi to akosi zistit, ktore z tych veci je kamera. Ked to zistim, co s tym vlastne mozem urobit?

k tym windows datam, moze byt problem v tom, ze som cez wubi len doistaloval linux na NTFS parciu Cecka, kde je aj windows? nasiel som nejaky navod, ako prerobit NTFS disk na FAT32, nepomoze to? nemozem nieco pokazit?
Ubuntu 11.04 64bit

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #4 kdy: 25 Prosince 2008, 02:31:16 »
k tej kamere, neviem ako cez wubi, ale na čistej inštalácii mi funguje, tak v skype ako aj prehrávanie cez mplayer. Kamera je "/dev/video0" a ak by si si chcel prehrať obraz cez ňu zachytávaný, tak napríklad
mplayer tv:// -tv driver=v4l2:device=/dev/video0:fps=22
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

mikk

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 25 Prosince 2008, 10:40:28 »
na tej kamere pracujem, no nedari sa mi to akosi zistit, ktore z tych veci je kamera. Ked to zistim, co s tym vlastne mozem urobit?

tak nam posli celej vypis
lsusb.. ja uz si najdu co je kamera ;-)

to blikani videa: ten problem je docela proflaklej.. nevim jak se mi to prihodilo, ale kdyz neco poustim prez "prehravac filmu", tak mi to sice neblika, ale trha se (pri zapnutem compizu).. pouzivam vsak MPlayer.. mno.. a blikani resim tim, ze vypnu compiz (mam nainstalovany balik compiz-fusion-icon.. hmm. tak se asi nejmenuje, ale asi vis co myslim :o) nic lepciho jsem zatim nevymyslel, pokud s necim prijdes, urcite mi dej vedet ;-)
muzes nesouhlasit - presvec me o sve pravde a ja ji prijmu za svoji. nadavej mi a urazej me a nikdy tvoje pravda nezvitezi

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 25 Prosince 2008, 21:11:24 »
takze problem s kamerou je vyrieseny, ide cez skype aj mplayer.... po znizenie rozlisenia v Cheese nabehla aj tam... najvacsi problem, blikanie videa vsak pretvrvava... zaujimavu radu som dostal tu: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,30898.0.html
Mne to sice zhodilo system a musel som sa vratit k predchzajim nastaveniam ale mozno to niekomu pomoze.. mozno som to len zle nastavil. Diskusia na tom linku sa este neskoncila...
Ubuntu 11.04 64bit

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #7 kdy: 26 Prosince 2008, 01:12:36 »
video mi bliká iba pri zapnutom compize. Pred prehrávaním čohokoľvek to prepínam na metacity cez
metacity --replace a po skončení prehrávania vrátim naspäť s
compiz --replaceTento problém má na svedomí ovládač ku grafickej karte, je jedno či si ho naištaluješ priamo zo stránky ati alebo cez Ovládače hardvéru. Ak by ti to pomohlo, môj xorg.conf
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
Option    "TexturedVideo" "on"

EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
  screen "Default Screen"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Lord Diamont dogg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 26 Prosince 2008, 13:03:48 »
u mna toto zatial nie je riesenie, lebo ked sa prepnem do metacity obraz mi sice neblika, no neda sa mi potom prepnut naspat do compizu. Neda sa dokopy nic ovladat a terminal taktiez... jedine, co mi pomohlo je restart a pri novom prihlaseni nabehne zas compiz. Moje nastavenia xorg.conf:
Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
   DefaultDepth   24
EndSection

Section "Module"
   Load   "glx"
EndSection