Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GeForce 2 MX 400 - jaky driver?  (Přečteno 9156 krát)

Luke

• Aktivní člen
  • *
GeForce 2 MX 400 - jaky driver?
« kdy: 26 Srpna 2006, 23:49:25 »
Zdravim,mam GeForce 2 MX 400 a az ted me newbie-ja zaregistrovalo, ze bych treba taky mohl nainstalovat nejake ty ovladace... asi nvidia? jo...ale jsem se nekde docetl, ze nekdy je potreba nainstalovat nejake starsi, jinak je to prusvih...a ta moje karta nepatri zrovna mezi nejmladsi...takze ktere ovladace byste poradili, abych si nezvrtal celou instalaci?
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #1 kdy: 27 Srpna 2006, 00:12:41 »
Pro starsi karty je urcen ovladac  nvidia-glx-legacy.

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Srpna 2006, 06:14:24 »
Existuje presny seznam, pro ktere karty je legacy a pro ktere ten novejsi driver?
Jak strasi deti Billa Gatese? Bubububuntu! Jak mu nadava manzelka? Ty debiane! Jakou pohadku nema rad? O princezne a desetihlavem mandrakovi. (Update: Cim topi? Mandrivim.) Kdo bydli ve vedlejsim vchode? Zly sused. Co Bill neni? Gentooleman. Kdo mu vozi postu? Fedorex. Kam se chodi opalovat? Do solariska. Kdo ho sleduje? CIA, FBI a BSD. A jak nakonec chudak Bill dopadne? Trefi ho slax.

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Srpna 2006, 06:36:13 »
tak tady neco je, ale stale jsem z toho jelen...vypada to, ze to bude samej problem...

http://doc.gwos.org/index.php/Latest_Nvidia_Dapper

prosim uzivatele Matezz, ktery zrejme ma tuto kartu o vyjadreni...diky kamo, jestli jsi tu nekde

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #4 kdy: 27 Srpna 2006, 15:59:35 »
Seznam mas tady
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=233241

Ovladac provozuju na druhym pc s GF 2 MX 400 64 MB, tv-out bez problemu.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #5 kdy: 27 Srpna 2006, 16:48:20 »
Citace: Luke
tak tady neco je, ale stale jsem z toho jelen...vypada to, ze to bude samej problem...

http://doc.gwos.org/index.php/Latest_Nvidia_Dapper
V tomhle nevidim problem, je to snadne, instaluj podle METHOD 1, jen misto nvidia-glx nainstaluj nvidia-glx-legacy.

matezz

• Aktivní člen
  • *
FS amilo V3405 T5500

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 02 Září 2006, 23:33:11 »
No, takze co jsem udelal: nainstaloval jsem standartnim postupem LEGACY...vysledkem byla obrazovka hlasici v textovem rezimu, ze se nazadarilo (fuj, zlata BSOD)...takze jsem to zase odinstaloval timto postupem: vraceni backupu xorgu a

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get --purge remove nvidia-glx-legacy nvidia-xconfig nvidia-settings linux-restricted-modules-`uname -r` linux-restricted-modules-commontakze jsem chtel zkusit nainstalovat ten novejsi driver, ale najednou nejsou splnene zavislosti, chybi tomu nvidia kernel (pise: chybi nvidia-kernel-1.0.8762 - ale to se neda stahnout!), takze nejde nainstalovat ani legacy, ani ten novy...co ted? (jsem offline, bez netu, nemuzu jen tak stahovat co system napadne)

Podotykam, ze GeForce 2 MX 400 NENI v seznamu karet pro LEGACY driver, byt je stara jako metuzalem...coz je ponekud matouci skutecnost a proto se ptam majitelu teto karty:jak se vam to povedlo presne nainstalovat? Legacy nebo ten novy? Nejake dalsi upravy?

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 03 Září 2006, 09:36:17 »
Já mám tentýž chip a běží v pohodě jak na legacy driver z repozitářů, ale ten je již poněkud obstarožní. Momentálně běžím na posledním nejnovějším legacy ze stránek nvidia a to verzi 1.0-7182
Podotýkám, že jsem nikdy neměl problém s instalací driverů pro tuto kartu a mám zkušenost, že je lepší používat driver legacy pro tento chip.
Podle toho co jsi napsal nepracuješ systematicky. Nainstaluješ ovladač ono to zahlásí nějakou chybu, ty ani nevíš jakou a hned to dáváš pryč, ale tak "nešikovně", že ti odpadne i další závislost. Tak se to nedělá. Pokud se vyskytne problém je potřeba ho přesně analyzovat. Častokrát stačí pouze něco málo změnit anebo přidat volbu podle typu HW. Je na tobě rozhodnou se, které distro jseš schopen ovládnout.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 03 Září 2006, 13:22:12 »
Ja jsem to kdysi instaloval podle tohoto návodu http://doc.gwos.org/index.php/Latest_Nvidia_Dapper (ale je to neoficialni zdroj).
FS amilo V3405 T5500

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 05 Září 2006, 21:14:42 »
diky hosi...vynasnazim se...predpokladam, ze z me nedomyslene cinnosti (on spis nebyl cas se v tom vrtat, musel jsem to rychle vratit a pracovat) nekde zustal log...kde bych ho nasel abych zjistil, kde byla chyba? Kde se da pridat v tomto konkretnim pripadu volba dle typu HW?

+Matezz: jo, ja taky, presne podle navodu...ale tam je nekolik moznosti...kterou jsi konkretne pouzil a ktery driver - novy nebo stary?

Luke

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 10 Září 2006, 01:20:52 »
Tak jsem prosel cele anglicke forum, ale moc jsem si nepomoh...vypada to, ze vetsina lidi uspesne pouziva ten novejsi driver, 8762...budu fakt musit reinstalovat cely system nebo je nejaka moznost jak zjistit a stahnout zavislosti do systemu zpatky? Priznam se, ze presne nerozumim tomu, co dela purge remove...kdyz mi na pc chybi nejake zavislosti, tak si v synapticu prectu jake, offline si je stahnu, prinesu a jedu...tady mi to ale vypisuje metabalik, ktery vlastne nejde stahnout...takze ted netusim, jak tam dostat zpatky ty zavislosti...

Pavelp

• Host
« Odpověď #12 kdy: 10 Září 2006, 09:12:33 »
Purge odstrani i konfiguracni soubory baliku, ma-li jake. Remove odinstaluje jen "vykonne" casti, konfiguraci ponecha. (info apt-get | dpkg | aptitude)
P.

mirak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 24 Října 2006, 21:53:31 »
Protoze mam resp. mel jsem presne tuto grafiku (GeForce 2 MX 400), mohu napsat vlastni zkusenost s instalaci ovldacu. Po instalaci balicku nvidia-glx-legacy (1.07174), ktery je obecne doporucovan pro starsi grafiky, (v popisu k tomto balicku je uvedena i GeForce2), mi nenabehly X, proto jsem balik odinstaloval a puvodni nastaveni obnovil ze zalohovaneho xorg.conf. Pak jsem zkusil nainstaloval balik nvidia-glx (1.08762) a fungovalo to skvele.
Pri instalaci jsem postupoval podle navodu:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3129
Po instalaci ovladacu nvidia-glx obsahoval soubor xorg.conf toto:
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
Identifier "NVIDIA Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400]"
Driver "nvidia"
Omnia sponte fluant, absit violentia rebus.
Maple  ;)

Ljukee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 28 Října 2006, 16:43:33 »
Pokud vím tak na Geforce 2 fungují oba ovladace.....
Archlinux - 2007.08 (Don't Panic), Fluxbox window manager
DELL  Latitude C500 laptop
Celeron (Coppermine) 900Mhz 128 MB SO-DIMM, VGA Ati RAGE M3 8MB AGP2X, HDD IBM Travelstar 10GB 4200Rpm

HappyMaus

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 28 Října 2006, 18:04:52 »
Mam kartu GeForce 2 MX 400 32 MB, instaloval jsem Legacy a bez problemu. V soucasne dobe mam s touto kartou nainstalovan XGL + Beryl a taktez vse slape.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.