Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přechod na ATI  (Přečteno 3523 krát)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Přechod na ATI
« kdy: 24 Prosince 2008, 08:57:52 »
Zdravím potřeboval bych pomoc z prechodem GK z nvidia na ATI RADEON HD 3650, na forum sem nasel jen pres rok stary nejak zminku ale moc rozumny stoho nejsme. Ma tu nekdo nejaky podrobny manual jak prejit ? Dekuji.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Přechod na ATI
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2008, 10:12:58 »
na tohle expert nejsem, ale podle mě by mělo stačit odinstalovat nvidia ovladače, vyměnit grafiky a nainstalovat ovladače pro ati

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Prosince 2008, 10:22:07 »
na tohle expert nejsem, ale podle mě by mělo stačit odinstalovat nvidia ovladače, vyměnit grafiky a nainstalovat ovladače pro ati
to sem zkusil ale pokud prechodim karty tak obraz v ubuttum se mi smrskne na par kosticek, potreboval bych neco co mi vrati nejake univerzalni ovladace

mirekR

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Prosince 2008, 11:11:42 »
Nastavte si v /etc/X11/xorg.conf v Section "Device" ovladač Driver      "vesa"

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 24 Prosince 2008, 11:56:10 »
Pre ubuntu 8.04 a vyssie by som skusil odinstalovat ovladace, vymenit grafiku a potom ju nechat detekovat podla
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26694.0.html

Ak by sa dala detekovat este pred vymenou zrejme by nasla ovladac nv pre karty nvidia.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 24 Prosince 2008, 11:56:49 »
Nastavte si v /etc/X11/xorg.conf v Section "Device" ovladač Driver      "vesa"
Nebo v Grubu vyber recovery mode a po naběhnutí výběru z možností vyber Xfix, nebo tak nějak.

EDIT: dnes nebo zítra se na to taky chystám, ale z ATI na NViDIA
« Poslední změna: 24 Prosince 2008, 11:58:22 od luisah »

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 26 Prosince 2008, 15:24:41 »
Zdravím potřeboval bych pomoc z prechodem GK z nvidia na ATI RADEON HD 3650, na forum sem nasel jen pres rok stary nejak zminku ale moc rozumny stoho nejsme. Ma tu nekdo nejaky podrobny manual jak prejit ? Dekuji.

Tak pro vsechny lidi co se na to chystaji jako ja at si pripravy tvrdy nervy , me osobne to trvalo asi 2 dny a jedine rozumne reseni bylo kopletni reinstalace a to rovnou na 8.10 muze jen doporucit z 8.4 byli jen problemi co se tyka ovladacu. Novy system to zpravne detekoval  a vse je v poradku.

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 26 Prosince 2008, 17:08:33 »

Tak pro vsechny lidi co se na to chystaji jako ja at si pripravy tvrdy nervy , me osobne to trvalo asi 2 dny a jedine rozumne reseni bylo kopletni reinstalace a to rovnou na 8.10 muze jen doporucit z 8.4 byli jen problemi co se tyka ovladacu. Novy system to zpravne detekoval  a vse je v poradku.
Tak já jsem na tom byl mnohem lépe.
1. Ve správci hardwaru, jsem zakázal používání ovladače.
2. Vyměnil grafickou kartu.
3. Správce ovladačů ohlásil nové ovladače - aktivoval jsem je.
4. Restartoval a za cca 20 minut vše OK

GSR200jewel$blue

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Prosince 2008, 20:19:56 »
Zdravím,můžete prosím někdo doporučit ideální GK mám ati radeon 2600 EAH a integ. nvidia5100 ovšem ani s jednou to není ono,ATI mě nutí neustále vypínat efekty,integrovanou nvidia sem zkoušel ale je to slabota,mám na mysli funkční compiz,neblikající mplayer+slabší hry,cena kolem 3tis.díky
« Poslední změna: 31 Prosince 2008, 21:34:16 od GSR200jewel$blue »
MSI EX610X-044CZ,Canon MP210,Ubuntu 8.04 "Hardy Heron"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 31 Prosince 2008, 23:17:15 »
Hele mně v 85% případů s Ati+Compiz neblikaj ani 3D hry .-)
Ale nevím proč tomu tak je :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pivik

• Host
« Odpověď #10 kdy: 31 Prosince 2008, 23:30:22 »
Jo to je pravda, mně taky s ATI2600XT video při zapnutém kompizu bliká a někdy ne. Viděl bych to tak 70% bliká 30% nebliká. Ale já to řeším tak, že mám po spuštění Fusion icon a pokud chci tak Compiz vypnu.

GSR200jewel$blue

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 02 Ledna 2009, 17:42:01 »
Ano taky mám po spuštění compiz icon a když potřebuji tak compiz vypnu ale už ho pak nikdy nenahodim.Hledal sem ruzně ale nikde jsem nenašel doporučení na idealní GK,v doporučeném hardware http://www.abclinuxu.cz/hardware/pridavne-karty/graficke-karty/ati/ati-radeon-hd2600-xt sem našel svou kartu kde se píše plná podpora a přitom bliká jak o závod  ???  Nevím. . .mrzí mne že přicházím o tak pěkné prostředí s compiz   (vynechme hajzlpapir) dík
MSI EX610X-044CZ,Canon MP210,Ubuntu 8.04 "Hardy Heron"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.