Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: připojení k internetu [vyřešeno]  (Přečteno 934 krát)

aloisius

• Návštěvník
připojení k internetu [vyřešeno]
« kdy: 27 Prosince 2008, 16:26:43 »
Milí ubunťané,
jako většina zde naříkajících kolegů, i já patřím mezi ty, kteří si neví rady s nastvením internetu. Brouzdal jsem dlouhé hodiny po netu, četl jsem návod přímo v aplikaci. Protože je nepředpokládatelné, že tvůrci Ubuntu by byli neschopnější než hoši z Microsoftu, kde konfigurace připojení je hračkou, neváhám se označit za nebohého blba škemrajíce o pomoc zkušenějšího kolegu.
Mám na baráku přijímač a odtud svedené přívody k počítači skrze nějakou černou krabičku položenou za počítačem. Předpokládám, že je to modem a že mé připojení není vytáčené, ale Wi-fi. Tohle fakt nepoznám  :'( . Ta veselá krabička se jmenuje ASUS GIGAX1005.
Na harddisku mám nyní dva OS, a to Windows, kde připojení na net funguje, a nově nyní i Ubuntu, kde připojení k netu nefunguje. Dnes jsem postupoval podle návodu v nápovědě v Ubuntu.. Podle postupných kroků jsem došel k tomu, že problém může být v DNS a při zadání pingu 91.189.94.249 až k výsledku:
* 0% úspěšných paketů - Váš počítač má velmi špatné připojení, nebo je připojen k přístupovému bodu či routeru, který není připojen na Internet.

To je podle mne nesmysl, protože pod Windovs připojení funguje velmi dobře. Jinak bych nemohl navštívit tuto poslední oázu naděje. Tedy jsem došel na nepřekonatelnou hráz v této nápovědě a nevím kudy dál.

Nalezne se zde dobrá duše, která mi pomůže problém vyřešit a internet zprovoznit?

« Poslední změna: 27 Prosince 2008, 18:49:27 od Tomáš Pikálek »

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: připojení k internetu
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2008, 18:03:08 »
Ta jmenovaná krabička je switch, taková "rozdvojka", nemá s nastavením nic společného.
Zjistěte si, jak to máte nastavené ve Windows. Víte, co musíte nastavit ve Windows, aby připojení fungovalo?

aloisius

• Návštěvník
Re: připojení k internetu
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosince 2008, 18:34:18 »
Tak jsem nad tím zvítězil. Nastavení z Windows samozřejmě znám. Jen jsem netušil "kam, co, jak, proč" .
Rád bych zde napsal pro ostatní, jak se mi to podařilo, ale ani pořádně nevím jak. Vím, že se mi nejdříve podařil rozchodit ping na ip a pak i na adresu jako takovou (www.něco.com) . Určitě jsem ale musel nahoře v ikoně připojení (vedle hodin) přes pravé tlačítko upravit v nastavení ("wired" - IPv4 Settings) zrušit fajfku "System setting", protože přestože jsem měl zvoleno manuální nastavení, asi to stále nastavovalo systémově a tudíž nějak automaticky, či co.

V každém případě děkuji, že jste se ozval a že to bylo tak rychle a přeji Vám příjemný víkend!
Aloisius
Benátky nad Jizerou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.