Předpokládal jsem, že aplikace budou trochu kulhat oproti těm komerčním, ale ty věci kolem videa, to už je vážně velká bída.
Právě si hraju s Bluefish. Myslel jsem si, že že při porovnávání aplikací Linux / Windows bude třeba jen přimhouřit oko, ale ani toto
se nedá s obdobným PSPadem srovnat. Jestli toto má být vlajková loď mezi programy pro programování webových prezentací, tak to není dobré. Kde je ftp nastavení? Kde jsou předefinované šablony atd.? Nemohu věřit, že se najde amatér, který vyrobí zadarmo nástroj jako PSPad a na druhé straně, že mezi rozsáhlou komunitou Linuxu se nenašel nikdo, kdo by se mu alespoň přiblížil.
Četl jsem tvůj blog. Všechna čest a velký díky za něj jménem všech začátečníků. Asi o Linuxu víš hodně. Tak to neskrývej a pověz, kde jsou schované aplikce, které stojí za srovnání? To je určitě na nějaké tajné heslo, že? Já prostě nevěřím, že ty tisíce nadšených vývojářů nedokáží udělat to, co šikovný jednotlivec. Není to o tom, že potřebuji měsíce k tomu, abych mohl posuzovat úroveň. Když už jsme u PSPadu, tak ten jsem prostě stáhnul, otevřel a žasnul. To podobné u jiných aplikací. Nepamatuji se, že bych si musel půl roku zvykat, abych si mohl někomu dovolit říci, že je aplikace je dobrá, že se s ní pracuje OK. Už po pár hodinách ovládání můžeš odtušit, zda to bude O.K. nebo K.O.
Asi jsem se vyjádřil špatně. Toto není o Linuxu ani o Ubuntu. To obojí se mi zdá skvělé. Avšak těch pár aplikací, které tu mám, jsou ale skutečně oproti tomu uživatelsky nedovařené. No a dělat domácí video pomocí asi 8 aplikací, jak popisoval link v předchozím přípěvku, to snad je sranda, ne? Jen považte, co muselo dát autorovi času než tuto kombinaci programů poskládal dohromady, aby dosáhl kýženého výsledku.
Přes to, co tu píši, nechci to s Linuxem vzdát. Spíše zoufale volám o pomoc. Tak kde je nějaký nadšenec, který se svěří s tím, jak je skvělé pracovat v tom či onom programu?
Ozvěte se vývojáři internetových stránek, nadšení domácí videokameramané, grafici, posluchači rádií.