Mám nový notebook (Toshiba Tecra S10-11A) a v ňom (vymenený, štandardne tam bol bežný SATA disk) SSD disk od OCZ 120 GB. Nainštaloval som naň Kubuntu 8.10 , úplne bez problémov. Ovšem je mi to na nič, lebo BIOS tej Toshiby vôbec nepozná ten SSD disk a nebootuje. Skúsil som aj iné SSD disky, je to to isté. Skúsil som aj update BIOSu (mám od výrobcu posledný, z konca novembra) a nič. Paradoxne na starších Toshibách tie SSD disky chodia. Na tejto nabootuje IBA z bežného SATA disku, žiadne nastavenia v BIOSe nedokážu sprevádzkovať boot z toho SSD .
Keďže nechcem štandardný disk, je možné tento problém (že BIOS ten disk nevidí) nejako jednoducho obísť? Napr. išlo by urobiť bootovacie USB, ktoré by načítalo "základ" a zvyšok by už šiel z disku (keďže nabootovaný Linux ten disk bez problémov videl a preto som systém z LiveCD nainštaloval) ? Pozeral som túto tému:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,19571.0.html , kde sa síce riešilo niečo iné - riešilo by to môj problém?
Čo bude stačiť na obídenie toho problému s nebootovaním kvôli BIOSu? Bude stačiť ten oddiel /boot/ , alebo bude musieť byť aj kernel na USB ? Vďaka za všetky rady, starý NB mi už takmer odchádza a nový mi nebootuje