Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Insatalace X.org do Ubuntu 8.04  (Přečteno 1927 krát)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Insatalace X.org do Ubuntu 8.04
« kdy: 31 Prosince 2008, 16:44:31 »
Zdravíčko,
jak jsem zjistil, nová verze X.org 7.4 je obsažena v nové distribuci Ubuntu 8.10. Dá se nějakým způsobem nový xorg dostat do ubuntu 8.04?
Potřeboval bych vyzkoušet jestli bude chodit s posledními ovladači od ATI. S xorg 7.3 mi nechodí a chtěl bych zkusit ještě tuhle možnost, ale nechce se mi přecházet kvůli tomu na komplet novou verzi.
Opravdu nevím jak na to, z webu X.org jsem dvakrát moudrej nebyl. díky za jakoukoli radu-.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: Insatalace X.org do Ubuntu 8.04
« Odpověď #1 kdy: 31 Prosince 2008, 17:04:42 »
proč si nevezmeš livko ubuntu 8.10 a nevyzkoušíš ovladače na živo?

sabraq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2009, 15:16:25 »
obávám se, že s livkem ubuntu nevyzkouším co potřebuju

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2009, 09:54:27 »
Jakto?

naběhne livko, přepnu se do tty, shodím GDM(Xka) stáhnu/zkopíruji přes net/flashku ovladače, nainstaluji je, zavedu modul a restartuji GDM...?

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #4 kdy: 02 Ledna 2009, 10:22:29 »
ja mám ati hd3200, s najnovším ovládačom od ati 8.12 mi Xka idú aj v 8.04 aj v 8.10, ale v 8.10 je výkon podstatne (asi o 2/3) horší. Byť tebou, pokiaľ nepotrebuješ kernel 2.6.27, tak by som radšej rozchodil ten ovládač pod 8.04. S X.org 7.4 je to zatiaľ (aspoň podľa mojej skúsenosti) bieda.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

sabraq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Ledna 2009, 21:09:14 »
Čau, no tak jsem to zkusil s tím livkem a dělalo to přesně to stejný, co pod Xorgem 7.3 na Ub.8.04. Instaloval jsem to tím způsobem, že jsem vytvořil z toho .run souboru čtyři .deb balíčky, tak jak je to v tom návodu z neoficiální wiki pro Ati. Nevím proč, u mně to prostě nefunguje.

Teď už mám ovladače Catalyst 8.12 s xorgem 7.3 a běží. Zkusil jsem to prostě spustit takhle :
Kód: [Vybrat]
sudo sh ./ati-driver-installer-8-12-x86.x86_64.run
Netušil jsem že to půjde, jelikož jsem se domníval,že je ta přímá instalace určená jenom pro RedHat nebo Suse. Ale spustil se grafický manažer instalace, odklepnul jsem licenci,pak se zeptal jestli chci přímo instalovat,nebo vyrábět .deb balíčky pro můj systém, no a tak jsem ho nechal instalovat. Proběhlo odebrání stávajících ovladačů,nainstalovali se nové a to bez žádných chybových hlášek. Dokonce nechtěl ani šahat do xorgu,ani bych ho nenechal. Bez restartu už fungovala akcelerace a i po restartu nebyl žádný problém.
Hry i aplikace pro openGL fungují,jenom pod wine nějak zlobí,ale to už je jiný příběh.
Akorát v tomhle prográmku Lightsmark2008.2.0 mi průměrný fps padly z nějakých 105 fps na 62 fps. Taky nezjistím teplotu,rychlost pamětí,čipu...Ale už na to nemám nervy:D

Díky a zatím...

EDIT:
olbrait - No tady http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26577.15.html píše eugenio něco jinýho,ale tak třeba kecá, že jo? ;) Právě proto jsem je chtěl zkusit. Ale nakonec jsem rád, že se to povedlo.
« Poslední změna: 02 Ledna 2009, 21:21:30 od sabraq »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.