Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak namapovat myšítko aby se chovalo jako klávesová zkratka...?  (Přečteno 944 krát)

Dawgie

• Návštěvník
Zdravím přátelé,

potřeboval bych poradit s jedním malým problémem. Používám compiz díky praktičnosti některých pluginů. Dále používám bezdrátový trackball, abych mohl mé milé Ubuntu ovládat přímo z pohovky, prakticky mi nahrazuje dálkové ovládání. Jen menší potíž mne trápí a to, že z pohovky nejsou malá písmenka na monitoru dobře čitelná. Geniálně by to vyřešil plugin compizu, který zoomuje okolí kurzoru.

Teď k tomu problému: Jde o to, že zmíňený plugin je možné namapovat zoom in/out na  boční tlačítka myši/trackballu, jenže já už využívám jedno boční myšítko pro velmi praktický scale efekt. Tudíž mám pouze jedno myšítko volné k čemukoliv. Zoomovací plugin má i vlastnost "Initiate", který zazoomuje na předem nastavenou hodnotu a po opětovném stisknutí odzoomuje. Což je přesně to co já potřebuji. Leč tato vlastnost je spustitelná pouze pomocí klávesové zkratky, ale nikoli myšítkem...

Potřeboval bych tedy poradit jestli je vůbec možné docílit toho, aby se po zmáčknutí příslušného myšítka spustila ona klávesová zkratka, kterou si compiz vezme a vykoná co vykonat má. Pokud toto mějakým způsobem možné je, prosil bych aspoň o naznačení cesty, zbytek už bych snad nějak došel sám...

Díky...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.