Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: boot dvd2usb  (Přečteno 1954 krát)

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
boot dvd2usb
« kdy: 02 Ledna 2009, 15:50:57 »
Zdravim.

Potrebuju naistalovat na Asus EEE linux (ten co je dodanej k pc). Problem je ten, ze je to DVD a ja mam jen externi CD mechaniku. Tak jsem si rekl ze tu instalacku hodim na USB a bude. Tak jsem to tam prekopiroval, samozdrejme nic. Tak jsem z toho DVD dostal iso a dal ho na flasku taky nic.

Tudiz otazka zni jak udelat boot flaku z boot DVD. Podle me se to stejne bude delat pres obraz toho dvd (mam) a mozna nejakej boot script (nemam). Poradi nekdo. Uz se s tim dost dlouho otravuju.

Diky vsem.

PS: sry ze se tento prispevek primo netyka ubunta ;)
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

Honza-m

• Návštěvník
    • damater.tym.cz
Re: boot dvd2usb
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2009, 21:18:51 »
Nazdar, takže co já vím tak by sis mněl tu distribuci stáhnout z netu ( najdi live cd nebo tak něco ) a to si nainstaluj. Jelikož to bude na CD tak to zpustíš.
Jinak bych ti řekl že je stejně nejlepší koupit si blue-ray mechaniku (jestli je externí) nebo aspoň DVD mechaniku.
Díky za radu :) každý potřebuje (někdy) pomoc :)  :cool:

klasyc

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2009, 21:28:55 »
No myslím si, že Morin má pravdu. Z vlastních zkušeností vím, že při dnešních rychlostech internetu je efektivnější stáhnout instalačku Ubuntu, která má velikost CD, než to cpát na flash disk. Nicméně i druhá možnost funguje - postup by měl být tady http://wiki.ubuntu.cz/Instalace

Zerog

• Aktivní člen
  • *
    • Zerog blog
« Odpověď #3 kdy: 03 Ledna 2009, 01:54:01 »
Tak jsem to resil celej den a nic moc. Nakonec tam asi fakt narvu eeexubuntu nez ten origos system.
Distro:  Debian
WM:      Awesome
NT:       Latitude D620

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2009, 10:04:39 »
v ubuntu je možnst, tuším od verze 8.10, si nechat udělat bootovací flashku z obrazu... je to v Systém -> Administration -> Create a USB startup disk
tam si jen vybereš obraz, z, podle kterýho se to vytvoří, nastavíš pár možností a ono it to udělá bootovací flashku...

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #5 kdy: 03 Ledna 2009, 11:20:46 »
Můžete to zkusit podle Tomáše Jančíka, ale nejsem si úplně jistý, že to bude fungovat. Ten nástroj je určený pro CD/DVD Ubuntu, na EEE je Xandos.

Zde je anglický návod, jak na to:
http://wiki.eeeuser.com/xandrosbootfromusb#steps_to_boot_from_the_built-in_sd_card_slot

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #6 kdy: 03 Ledna 2009, 11:27:48 »
Můžete to zkusit podle Tomáše Jančíka, ale nejsem si úplně jistý, že to bude fungovat. Ten nástroj je určený pro CD/DVD Ubuntu, na EEE je Xandos.

já si tak na flash dal i instalačku debianu a šlo to... i když jsem debian nenainstaloval, ale to už byl jiný problém...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.