Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace Ubuntu 8.10 [vyřešeno]  (Přečteno 2133 krát)

JerryCZ2

• Návštěvník
Aktualizace Ubuntu 8.10 [vyřešeno]
« kdy: 03 Ledna 2009, 19:17:51 »
Mám dotaz, nainstaloval jsem si Ubuntu 8.10 když mi to nabídlo aktualizace zjistil jsem že je potřeba stáhnout více jak 200 Mb dat.
Což není zrovna málo a bude mě to stát spoustu času. Problém je v tom že budu do systému budu instalovat třeba ovladače na grafiky a různé jiné programy které mou s působit třeba nesprávný chod systému což by mohlo vést k opětovné přeinstalaci systému. A nechce se mi po každé nové instalaci stahovat 200 Mb dat. Proto se chci zeptat zda je možné všechny aktualize né přímo instalovat ale třeba nějakým způsobem "zálohovat" a pokaždé když nainstalují systém prostě sputím instalaci a aktulizace se nainstalují bez toho abych se vůbec připojoval k internetu.
Navíc by se to hodilo třeba pro verzi pro kterou už není podpora (je starší více jak 3 roky),aktualizace nejsou tedy přístupné a nechtělo by se mi přecházet na novou verzi.
« Poslední změna: 03 Ledna 2009, 23:16:47 od Tomáš Jančík »
Pořádek je pro blbce -
inteligent zvládá chaos :-)

premet

• Host
Re: Aktualizace Ubuntu 8.10
« Odpověď #1 kdy: 03 Ledna 2009, 19:22:20 »
To, že skončí podpora neznamená, že aktualizace nejsou dostupné, ale že se již nevydávají novější. Jinak aktualizace co stáhneš a nainstaluješ zůstanou ve /var/cache/apt/archives a ty si můžeš zazálohovat pokud při nové instalaci !! stejné distribuce stejné verze !! nechceš znova zbytečně stahovat  :).

JerryCZ2

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Ledna 2009, 19:31:00 »
Díky za odpověď mrknu na to.
Pořádek je pro blbce -

JerryCZ2

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Ledna 2009, 22:57:59 »
To, že skončí podpora neznamená, že aktualizace nejsou dostupné, ale že se již nevydávají novější. Jinak aktualizace co stáhneš a nainstaluješ zůstanou ve /var/cache/apt/archives a ty si můžeš zazálohovat pokud při nové instalaci !! stejné distribuce stejné verze !! nechceš znova zbytečně stahovat  :).

Ještě jeden dotaz v té složce mám kolem 250 souborů jaký je nejlepší způsob jejích instalaci pokud je budu potřebovat nainstalovat. Mám tím namysli abych je neinstaloval pojednom. 
Pořádek je pro blbce -

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2009, 22:59:55 »
sudo dpkg -i /cesta/ke/slozce/*.deb
?

JerryCZ2

• Návštěvník