Chvíli jsem tu nebyl, takže budu reagovat i na starší post:
Pokud by k tomu totiž přistupovali jako k Gtalku, který je s ostatními Jabber servery kompatibilní jen na základní úrovni, a zbytek si Google hraje na svojem písečku, tak je taky dost dobře možné, že by vytvořil systém, který by sice vycházel z Linuxu, ale za chvíli by byl s Linuxem ještě méně kompatibilní než Windows.
Je to neschopnost OSS, že si nechává ujet vlak. Google potřeboval hlasovou komunikaci, v podstatě nic nebylo, tak vytvořil spolu s XMPP foundation Jingle a to je schvalováno už roky jako standard
Na to Google nemá čas, tak to do GTalku šoupli a teď to vypadá, že si tam ušili něco svého - ne, jen nechtějí čekat X let až to někdo ofiko schválí. Mezitím si každý nainstaloval Skype a teď se bude brečet, že mají všichni uzavřené Skype místo otevřeného Jabberu/Jingle - podobně jako se brečí nad rozšířeností ICQ.
Ad Win7 - doporučuji alespoň ve virtualu W7 beta1 (sestavení 7000) - na 512MB ram mi to běhá bez HW akcelerace rychleji než KDE4 (4.1.3 i 4.2b2) na 1GB RAM s akcelerací (myslím třeba resize oken atd - karta nVidia 6800GS), prostředí je odladěné a na první pohled v této betě v mnohem finálnějším stavu, než současné finální distribuce Linuxu s KDE4 (btw, dost to vzhledově KDE4 připomíná). Já bych se W7 docela bál. A ne, nepište mi, ať si tedy u win zůstanu - přechod na Linux je u mě definitivní, mám tedy dualboot s XP, ale to je kvůli některým věcem a hrám ještě potřeba. Jen mi zkrátka vadí takové ty krátkozraké výkřiky "win je *censored*, XP padá 2x denně (za 7let jsem neviděl doma BSOD), samý vir a reinstalace (opět za 7 let nic)" atd - pak jsme Windowsákům pro smích, protože to prostě není pravda, pokud si člověk nainstaluje antivir a fw (jsou i zdarma). Problému s Linuxem je zrovna tolik, jako někdy s Winama, nemají si co vyčítat (stačí mrknout na toto fórum). Je pravda, že Visty mi na počítač nesmí, ale XP jsou kvalitní os, za tím si stojím a W7 mají našlápnuto být dobrým následníkem.
A taky bych byl rád, kdyby se za každou cenu nebránilo přebírání dobrých nápadů z Win jen proto, aby to náhodou nebylo jako ve Win - např. roztahování oken jen jejich přitažením k okraji je dost dobré, zvlášť na širokoúhlém displayi zarovnání na půlku přetažením vlevo/vpravo, snad to v KDE 4.3 bude jako volba.