Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenTTD - nefunkční ikony  (Přečteno 3882 krát)

jarvic

• Návštěvník
OpenTTD - nefunkční ikony
« kdy: 04 Ledna 2009, 18:22:48 »
Ahoj, nainstaloval jsem OpenTTD dle návodu, ale jsou nefunkční ikony pro stavbu garáží, zastávky, nákladové rampy, lodní depo. Železnice a letiště nejde vůbec. Silnice můžu stavět bez problémů, ale tak nějak je to na .........
 Prosím poraďte kde je chyba. Zkoušel jsem posun v čase a nic. Jestli budete odpovídat prosím o popis jako pro začátečníka v Ubuntu 8.04 nedotčeného Linuxem.
Dík za odpověď

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
Re: OpenTTD - nefunkční ikony
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2009, 13:58:17 »
pravdepodobne vam chybi nektere .grf knihovny, ono nestaci je jen prekopirovat, ale ptze je linux case sensitive, tak i prejmenovat, aby to sedelo. nejlepe poslete vypis z terminalu pri spusteni openttd, pokud neco chybi, melo by to vypsat co
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

jarvic

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2009, 19:00:34 »
Při spuštění (Aplikace/hry/openttd) mi hlásí,že můžou nastat problémys češtinou, ale jinak nic. Ale když jsem zapomněl schodit hru, tak asi po hodině mi bylo nabídnuto testování lokomotivy a když jsem souhlasil, tak jsem mohl stavět koleje, bohužel když už byla celá plocha zastavěná.

- omlouvám se ale nejde/neumím vložit obrázek

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2009, 14:15:10 »
Při spuštění (Aplikace/hry/openttd) mi hlásí,že můžou nastat problémys češtinou, ale jinak nic. Ale když jsem zapomněl schodit hru, tak asi po hodině mi bylo nabídnuto testování lokomotivy a když jsem souhlasil, tak jsem mohl stavět koleje, bohužel když už byla celá plocha zastavěná.

Musíš to spustit z přikazové řádky, takhle člověk neví nic, a tam to dosti často napíše co tomu chybí, to co se ti hlasí to je bug, který je vyřešen na foru openttd. Nebo si stahni binarku, která se neinstaluje ale jen rozbali a spustí, tam si dohraj ty potřebne grafické souborky a trada je to. http://binaries.openttd.org/releases/0.6.3/openttd-0.6.3-linux-generic-i686.zip
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2009, 21:18:47 »

pak existuje dalsi moznost a to ze jste nastavil zacatek na moc brzo. kdyz date novou hra, tak je tam moznost, kdy ma hra zacit...nastavte to aspon na rok 1950 ;)

jarvic

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Ledna 2009, 11:42:26 »
Díky za info. Vyzkouším dnes večer a dám vědět jak jsem dopadl. Omlouvám se nenapsal jsem, že mám openTTD 0.6.0  a procesor AMD 64. Nemám stahnout binarku(netuším co to je ale provedu) pro tuto verzi? Já jen abych neudělal víc škody než užitku  :)
« Poslední změna: 07 Ledna 2009, 11:53:19 od jarvic »

Marvn

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 07 Ledna 2009, 16:16:48 »
binarky (=aplikace prelozene do strojoveho kodu) se stahuji pro OS, ne pro hw. jinak lepsi je instalovat programy z repozitaru...

btw. tohle nereste, pokud to nebude fungovat jak ma, spuste terminal, napsite "openttd" a pak poslete vypis z toho terminalo. muze to vypadat zhruba takhle>
Kód: [Vybrat]
[m@mlaptop ~]$ openttd
Your 'TRGT.GRF' file is corrupted or missing! You can find 'TRGT.GRF' on your Transport Tycoon Deluxe CD-ROM.

jarvic

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2009, 18:25:13 »
Omlouvám se všem za zdržování, ale opravdu stačilo začít v roce 1950.
Všem děkuji za pomoc jak se říká jednoduchá řešení bývají nejlepí.
Ještě jednou dík a omlouvám se.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.