Bohužel, je mi líto ale je to tak.
Půl roku jsme se těšil na nový počítač a na linux. Když jsem si počítač sestavoval, dělal jsem to schválně tak, aby byl kompatibilní s linuxem. A teď? Už týden nastavuju systém! Ve Windows? Já vím, je to otrava, i pro mě, ale tam vložím tři céda, nahraju ovladače a systém jede! A toje to nejdůležitější- - tady už to dělám týden a pořád nic! Na to nemám čas! Potřebuju počítač, na kterým budu moct pracovat, a ne se hrabat furt v kozoli!
Nejdřív se mi nerozjela zvukovka, nepomohla ani kompilace jádra, tím sem si rozjebal celej systém. Ok, moje chyba, neumím to (ale popravdě mě ani ve snu nenapadlo, že budu muset po týdnu v linuxu kompilovat celý jádro), tak jsem to reinstaloval a řek si, že si příští měsíc po výplatě dokoupím zvukovku, která by jela i pod linuxem.
Jenže! Nainstaluju celej systém (formát+install) a ejhle! Zase mi to píše kolizi s problémovými balíčky při instalaci EasyUbuntu! Jaké problémové balíčky? Vždyť mám kompletně čistý systém akortát s updaty. Když jsem instaloval EasyUbuntu poprvě (před formátem), bylo vše v pohodě. A tojsem měl nainstalovaných i odinstalovaných xxx programů. Tak to bych pochopil, ale teď?!
Jestli se mi tohle nepodaří vyřešit, tak opravdu odcházím k WinXp.
Je mi líto, tak jsem se na to těšil, takže velké zklamání. Problémy jsem sice očekával, ale takhle velký teda ne!
Takže pokud někdo víte co s tím EasyUbuntu, prosím Vás o pomoc! viz.:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3120