Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s instalaciou Windows XP vo Virtualboxe [vyřešeno]  (Přečteno 2418 krát)

pavol71

• Návštěvník
Dobrý deň

mam taky väčší problem proste dam nainstalovat Windows XP všetko sa mi nabotuje ale nemožem to nainstalovat lebo to chce aby som sformatoval disk a jak dam formatovat formatuje to asi 20 minút a vždy je 0% a potom sa to samo zruši pomôžte prosím. Ďakujem :)
« Poslední změna: 11 Ledna 2009, 01:08:55 od Anna Taliánová »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Problem s instalaciou XP vo virtualbox
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2009, 12:17:44 »
a rychle formatovani taky nefunguje?
prip. neda se format souboru na virtualbox disku vybrat uz kdyz ten disk ve vb vytvaris? pak by ses nemusel spolehat na formatovani instalacky windows

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2009, 12:26:48 »
ani rychle nefunguje skúšal som to :) ale neviem, či to nebude sposobene tým, že som nastavil až 160 GB HDD. Lebo ked som dal statický pevný disk a 2 GB tak to sformatoval rychlo no ale zase tam nevyjde ani XPčko na 2GB.

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2009, 12:30:08 »
Neblázni 160GB
Tohle jsi si prošel.
http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox
Záleží co budeš chtít v XP dělat, hry ti ve Virtualboxu nepůjdou - takže bohatě by ti mělo stačit 10-20GB. Vyber dynamický.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2009, 12:30:48 »
tak zkus neco mezi, treba 60GB nebo tak.... potrebujes urcite do virtualniho pc tak velky disk???

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2009, 12:31:34 »
A na akom fyzickom disku si nastavil tych 160GB. Nieje nahodou ten fyzicky mensi. Ja osobne nastavujem vo virtualbox dynamicky disk. Je to trochu pomalsie ale nie az tak aby to vadilo.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2009, 12:34:29 »
Neblázni 160GB
Tohle jsi si prošel.
Záleží co budeš chtít v XP dělat, hry ti ve Virtualboxu nepůjdou - takže bohatě by ti mělo stačit 10-20GB. Vyber dynamický.
no tak 10 GB mi bude tiež malo pretože to len instalacia XP ma určite asi aspon 4 GB :) ale ok tak si dam menej a za chvilku poviem čo a ako :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2009, 12:35:26 »
Neblázni 160GB
Tohle jsi si prošel.
no tak 10 GB mi bude tiež malo pretože to len instalacia XP ma určite asi aspon 4 GB :) ale ok tak si dam menej a za chvilku poviem čo a ako :)
Skutečně záleží co tam budeš dělat, já mám XP se SP3 ve Virtualboxu na 10GB přes rok a stále stačí :)

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Ledna 2009, 12:36:34 »
Neblázni 160GB
Tohle jsi si prošel.
Skutečně záleží co tam budeš dělat, já mám XP ve Virtualboxu na 10GB přes rok a stále stačí :)
no ja to najmä chcem kvôli programom čo v linuxu nie su a pravdepodobne nikdy nebudu napríklad photoshop a take vecí :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 06 Ledna 2009, 12:39:25 »
Neblázni 160GB
Tohle jsi si prošel.
Skutečně záleží co tam budeš dělat, já mám XP ve Virtualboxu na 10GB přes rok a stále stačí :)
no ja to najmä chcem kvôli programom čo v linuxu nie su a pravdepodobne nikdy nebudu napríklad photoshop a take vecí :)
JJ, to chápu. Ale kolik ti photoshop zabere místa? snad ne 5GB :) No však si rozmysli sám kolik bude vhodných, když dáš dynamický, tak to není potřeba tolik řešit - giga sem giga tam :)
Jinak
http://wiki.ubuntu.cz/Wine-Doors

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 06 Ledna 2009, 12:40:43 »
Neblázni 160GB
Tohle jsi si prošel.
JJ, to chápu. Ale kolik ti photoshop zabere místa? snad ne 5GB :)
Jinak
http://wiki.ubuntu.cz/Wine-Doors
no tak nastavil 25 GB to by mi malo určite stači si myslim :) nie idem si to kuknut diky :)

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 06 Ledna 2009, 12:44:06 »
No už to funguje :)

RUDRA

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 06 Ledna 2009, 23:40:13 »

Ahojte, dal jsem XP 4,4 GB a doufám, že se "dynamicky roztáhnou", když bude třeba.

Šlape to vyloženě nádherně. Ta "přenositelnost instalace" mi přijde taky dost schůdná do dalších virtualboxů kdekoliv.

Akorát mi nejde do hlavy, proč nefungují hry. Nevíte to někdo?

Jinak na mě vyloženě Virtualbox udělal dojem.

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #13 kdy: 07 Ledna 2009, 00:27:32 »
Né všechny hry jdou v Linuxu rozběhat  ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #14 kdy: 07 Ledna 2009, 08:10:02 »
Virtualbox nepodporuje directx a tusim opengl len skusobne.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

RUDRA

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 07 Ledna 2009, 09:44:25 »
Jo dík, to bude tím :)

Měl bych ještě jednu otázku, prosím. Lze vypálit složku .VirtualBox, pak odebrat Virtuální stroj, třeba i VirtualBox celý. Po čase znovu nainstalovat VirtualBox, překopírovat do Home adresáře zálohu z DVD .VirtualBox  a znovu ten samý virtuální stroj rozjet? Totiž pro klonování virtuálního stroje chtějí postup s VBoxManage clonehd pod VBoxSDL a se změnou UUID. Zkoušel jste to už někdo? Děkuji.
« Poslední změna: 07 Ledna 2009, 17:00:06 od RUDRA »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.