Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Probuzení PC vs. správa napájení  (Přečteno 1565 krát)

khooca

• Návštěvník
Probuzení PC vs. správa napájení
« kdy: 08 Ledna 2009, 18:55:38 »
Zdravím,

jsem si vědom, že problém s režimem S3 je zde dost řešen, ale řešení mého problému jsem nenašel. Ten je následující:
Uspání se podaří, probuzení nikoli. Výsledkem je to, že když mám ve správě napájení na tlačítku pro napájení nastavené 'uspat do paměti', PC se probudí a hned zase usne.
Když mám nastavené vypnutí, PC se probudí a vypne.
Když mám nastavené 'zeptat se', tak se sice probudí, zadám heslo a dostanu se zpět na desktop, tak se několikrát za vteřinu otevře dialog pro vypnutí PC a zase zmizí. Prostě to splašeně neustále bliká. Když restartuju xka, a přihlásím se, bliká to furt, je třeba restartovat. Pochopitelně s desktopem nejde naprosto nic dělat. Blikání je odhadem tak 20x za sekundu :)

Jen dodám, že toto podivné chování je při stisknutí tlačítka napájení. Nicméně protože nemám PS2 klávesnici, nemám žádnou jinou možnost, jak PC probudit.
A poslední věc - toto chování je až poslední dobou. Trochu se v tom vrtám a nevyhnu se občas reinstalaci. Nicméně mi to dělá i na čisté instalaci (HH i II). Vůbec nemám potuchu, jaktože mi to vůbec někdy šlo.....

Teoretické řešení by bylo dotlačit do správy volbu 'nedělat nic' - stejně, jako je to ve volbě stisku tlačítka pro uspání. Tato volba tam z nepochopitelného důvodu není.

Co s tím?
« Poslední změna: 08 Ledna 2009, 19:03:04 od khooca »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Probuzení PC vs. správa napájení
« Odpověď #1 kdy: 08 Ledna 2009, 18:59:03 »
Popište hardware!

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 08 Ledna 2009, 19:00:57 »
Popište hardware!
.. no, je to takova tmava skrin .. vevnitr je takova deska a na ni je spousta barvicek a takova vrtule co se tam toci .. jo a nejaky draty tam jsou .. tech je tam hafo .. ;)

khooca

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Ledna 2009, 19:01:43 »
grrrrrrrrrrrrrrr odeslalo mi se to samo ještě před dopsáním.. ??? ::) >:(

Jde o UBU II a HH, asus P5Q deska, nvidia 9600GT..

khooca

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2009, 19:07:12 »
spekulace: při prvních pokusech, kdy mi to ještě šlo, jsem se dle návodu na wiki vrtal v bootovaní a ve vypínání služeb. Zkoušel jsem povypínat různé spořící služby. Možná, že funce probuzení byla bezproblémová až po vypnutí některé z nich. Nicméně se mi to již nepovedlo zopakovat, takže v tom to asi nebude..

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 08 Ledna 2009, 19:07:55 »
Popište hardware!
.. no, je to takova tmava skrin .. vevnitr je takova deska a na ni je spousta barvicek a takova vrtule co se tam toci .. jo a nejaky draty tam jsou .. tech je tam hafo .. ;)

OT: Ale ne, tys mě nepochopil -- já myslel, že máš vzít fixku a popsat ho... ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 08 Ledna 2009, 19:10:24 »
Jj, sem tam nějakej ten hákenkrajc bo pentagram neuškodí... 8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.