Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HTML-Explorer-průhlednosti [vyřešeno]  (Přečteno 2561 krát)

honorguard

• Host
HTML-Explorer-průhlednosti [vyřešeno]
« kdy: 09 Ledna 2009, 08:46:02 »
Ahoj všichni,
začal jsem psát galerii a udělal si (podle mě celkem zdařilý vzhled), ale nedávno jsem si ho otevřel v exploreru a zděsil jsem se:
http://img37.picoodle.com/img/img37/3/1/8/f_screenm_81d7503.png
Ten bílý prostor kolem opony je průhledný a v Opeře to normálně funguje. Pochopil jsem to správně že Explorer neumí průhlednosti? Teda doufám že tohle je problém jen toho Linuxového exploreru... nemáte někdo řešení pro Explorer?
Díky moc
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 15:09:07 od Martin - ViPEr*CZ* »

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: HTML-Explorer-průhlednosti
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2009, 08:50:25 »
na programujte.com o tom vysel nedavno clanek
http://www.programujte.cz/index.php?akce=clanek&cl=2008042900-css-pruhlednost-a-nastaveni-kryti
ale momentalne se na server nemuzu dostat... snad je to jen docasne...

honorguard

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2009, 08:58:11 »
Díky moc za rychlou reakci. Taky mi to zrovna nejede, snad se to brzy spraví. Ještě mám jeden problém. Ten je pro změnu ve firefoxu...
Celý ten vršek je tabulka která má pozadí s nastaveným repeat-x a pozadím s background-possition: left bottom; V Opeře a Konqueroru se mi to zobrazuje normálně. Problém je ale ve firefoxu:
http://img32.picoodle.com/img/img32/3/1/8/f_screenm_e250bb6.png
Vůbec jsem nepobral proč se to děje Ta textura je prostě normální přechod. Skoro to vypadá jako by nezačínala úplně dole ale byla nějak posunutá, což by se ale dít nemělo...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2009, 13:00:21 »
Pruhledný obrázky co? Png? Co to je za verzi IE?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

honorguard

• Host
« Odpověď #4 kdy: 09 Ledna 2009, 14:03:09 »
No je to IE 6, čili ten nejpoužívanější. A obrázky jsou png... až ted mě napadá že problém bude asi tady :D. Tak díky...

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #5 kdy: 09 Ledna 2009, 14:06:41 »
jj, IE6 nepodporuje pruhlednost v PNG... zkus GIF

honorguard

• Host
« Odpověď #6 kdy: 09 Ledna 2009, 14:40:23 »
Tak výborně,
problém s průhledností je vyřešen, moc díky. Docela se divim jak mi takhle důležitá věc mohla ujít, ale asi jsem si všechno ukládal do gifů... Teď ještě přijít na to co je s tím firefoxem. Jelikož to mám naprosto standartně napsaný a všude jinde to běží, tak bych to skoro viděl na bug, ještě zkusim FF na widlích na vedlejším pc...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 09 Ledna 2009, 15:08:50 »
Jj přesně tak nepodporuje. I když ta nová verze by to už mohla podporovat tuším ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

honorguard

• Host
Re: HTML-Explorer-průhlednosti [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 09 Ledna 2009, 18:20:36 »
IE co je ve Windows 7 má plno zajímavých featur a tohle by tam mělo být taky... nic to ale nemění na tom že to neni internetovej prohlížeč ale věc která člověka maximálně vytočí.

honorguard

• Host
« Odpověď #9 kdy: 09 Ledna 2009, 23:14:37 »
Tak problém ve Firefoxu jsem vyřešil, resp. byl vyřešen už předtím. Pustil jsem si ve Vboxu widle a Ubuntu a v obou Firefoxech to jelo normálně, takže problém je jen u mě doma...

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #10 kdy: 09 Ledna 2009, 23:22:02 »
pokud to odjinud jde ale v tvém pc potíž přetrvává, zkus promazat cache... třeba se chyba skrývá tam

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.