Zdravim.
Mám Ubuntu 8.10 amd64.
1) Chci se zeptat na nastaveni pruhlednosti neaktivnich oken. Přes compiz to nefunguje tak jak by mělo a já bych navíc chtěl nastavit u každého typu oken jinou úroveň průhlednosti. Zvlášť pro Nautilus, zvlášť pro Operu, zvlášť pro Pidgin atd.
2) Mám dotaz co jsem si uvědomil, že si nevím rady je to jak zmenšit písmo v contact listu Pidginu? v nastavení jsem to nikde nenašel... Popřípadě jiný skiny do něj. Používám pidgin z toho důvodu, že umí používat ignore. Na jabber přecházet nechci. Pokud by tu byli rádci tohoto typu))).
3) Při použití widgetů na plochu mi to strašně zatěžuje počítač, používal sem widget layer a procesor jel furt na 20 procent třeba. I když sem nic jinýho neměl. Je to normální, ta náročnost? Mám Amd 3500+, 1,5GB DDR400, gk nvidia 8600GT. jako není to nějaký dělo, ale šunka taky ne.
4) A ještě jsem si vzpomněl, jestli se někomu z vás stává, že mu opera relativně dost často padá. Většinou pokud je tam flash. Flash mám nainstalován podle návodu co tu byl a jinak s ním nemám problém, jen při zobrazení některých stránek to spadne. A musim proces OPERA pak zabít přes správce, protože se sám neukončí.
Je toho dost ale ocením jakoukoliv radu k těmto otázkám. Strejdu googla jsem zkoušel. Nic moc tam nebylo. Díky