Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Využití Ubuntu v komerčním prostředí  (Přečteno 2656 krát)

BILLUHCZ

• Návštěvník
Využití Ubuntu v komerčním prostředí
« kdy: 09 Ledna 2009, 12:46:49 »
Dobrý den,
Chtěl bych vás požádat o informace, jestli mohu pro následující úlohu použít UBUNTU ?
Používáme u nás ve firmě systém pro sběr dat. Jedná se o program vlastí výroby ( VISUAL STUDIO 2008 + SQL SERVER). Protože vytížení těchto počítačů je velmi malé tak chci snížit pořizovací náklady na HW na min. PC je možné koupit za cca 5000, Kč ale WIN XP stojí cca 3000,- tak to je více jak 50 % ceny. UBUNTU je zdarma, ale nevím, jestli budu schopen používat MS Aplikace.

Děkují za informace nebo názory.

BILLUHCZ
« Poslední změna: 11 Ledna 2009, 00:22:57 od Anna Taliánová »

jendahr

• Návštěvník
Re: Vyuziti UBUNTU v komerčním prostředí
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2009, 15:01:36 »
Těžko. Ale naděje umírá poslední, takže to zkus pod Wine. Jinak já bych doporučil koupit nějaký MS Terminal Server (nevím, jak se to přesně jmenuje, s MS naštěstí nedělám :)) a něco jako Citrix a používat staré levné počítače s nějakým odlehčeným Linuxem (a Ubuntu s GNOME to nebude) jako terminály.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2009, 15:04:50 »
o jake aplikace se jedna a v cem je program vlastni vyroby napsany? pokud je .net tak by mohl jet pod monem ..

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2009, 15:27:11 »
Co na nějakej výkonej server umístit XP s nainstalovanýma VISUAL STUDIO 2008 + SQL SERVER. Vytvořit tam vzdálenou plochu (standardně může být jen jeden klient - musí se upravit). A připojovat se z ostatních Ubuntu mashin?
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

jendahr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Ledna 2009, 17:13:31 »
DuckD: Windows XP IMHO připojení více uživatelů neumožňují (IANAL), to jde až u Server 2003 (nebo tak nějak).

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Ledna 2009, 18:00:25 »
Trochu jsem nepochopil zadání: jde o hodně počítačů, co sbírají data a posílají na MS SQL server, nebo jeden počítač (kde je klient i server), který sbírá data a ukládá do databáze (např. docházka umístěná na vrátnici)? Sběr dat z čeho? Je to z spc. mašinky, která potřebuje nějaké drivery? Chcete řešit i ten server? O MS SQL server jsem se nedávno zajímal a všude se dočetl, že pod Wine neběží.

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 09 Ledna 2009, 21:07:59 »
Co na nějakej výkonej server umístit XP s nainstalovanýma VISUAL STUDIO 2008 + SQL SERVER. Vytvořit tam vzdálenou plochu (standardně může být jen jeden klient - musí se upravit). A připojovat se z ostatních Ubuntu mashin?

Přesně takhle funguju (Win Server 2003, Debian)... je to uspokojivé řešení.

BILLUHCZ

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Ledna 2009, 19:26:10 »
Celá aplikace beží na NET 3.5. Dále na stanicich běží SPC stanice. Aplikace posilají data přimo na server. Server na SQL již mám na MS. Mělo by se jednat cca 15 PC.

nettezzaumana

• Host
Re: Využití Ubuntu v komerčním prostředí
« Odpověď #8 kdy: 11 Ledna 2009, 16:08:20 »
v tom pripade MONO !!

BILLUHCZ

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2009, 10:46:39 »
Co to je MONO ?

mikk

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 12 Ledna 2009, 10:55:25 »
Co to je MONO ?

kdyz uz nic jineho, tohle me stalo cca 4 sec (pravda.. mam na wiki klicove slovo nastavene...) :-P

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mono

.. klicove slovo pro wiki.ubuntu.cz tzn - dalsi asi 4 sec..

http://wiki.ubuntu.cz/Wiki?action=fullsearch&context=180&value=mono
muzes nesouhlasit - presvec me o sve pravde a ja ji prijmu za svoji. nadavej mi a urazej me a nikdy tvoje pravda nezvitezi

BILLUHCZ

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 12 Ledna 2009, 13:03:21 »
diky jdu to testovat....

vysledek hodim sem ....

BILLUHCZ

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 21 Ledna 2009, 10:23:16 »
Tak jsem se asi cca 5 dnů trápil s MONO a nic. Můžete mě nekdo poradit a nebo pokud by někdo s MONO uměl tak co by stálo nastavení a spuštění takové aplikace.

BILL

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #13 kdy: 21 Ledna 2009, 11:57:36 »
problem je, ze ja aplikace napsana v .net 3.5 .. mono je na 99% kompatabilni s .net 2*

ps. v kontaktu je muj mail nebo jabber .. v pripade, ze budes chtit podrobnejsi informace se ozvi tak ..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.