Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XGL prakticke vyuziti  (Přečteno 3061 krát)

Míla Zajíček

• Návštěvník
    • http://www.screenprotector.cz
XGL prakticke vyuziti
« kdy: 29 Srpna 2006, 23:08:15 »
Ja uz XGL na ATI pouzivam standartne k praci a nerad bych se ho vzdaval. Je to super. Krome tzv. gumovosti oken jsem si zvykl na vsechno a ulehcuje mi to praci nebo orientaci v ni.

navic me fakt bavi jak se vsichni windowsi uzivatele v okoli tomu divi, bratr u vedlejsiho stolu v kancelari uz mi za XGL nadava :(( desne mi to zavidi.

Jake jsou vase zkusenosti? Pracujeste s XGL nebo je to pro vas jen hracka? Vede tudy cesta? Urcite je to + pro Linux dneska mi volal kamrad co ma v LB IT firmu ze jsem mu jednoho zamestnance zlakal pro Linux :) XGL zabralo. :)
HP Mini 5103 Atom N550 ArchLinux
HTPC: Ubuntu Server 11.10
 www.screenprotector.cz Ochranné fólie na PDA, Fotoaparáty a mobilní telefony.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #1 kdy: 29 Srpna 2006, 23:14:24 »
Ja jsem XGL pred casem vyzkousel, a zase se vratil ke ctyrem statickym plocham v Gnome. Jako hracka dobry, ale nechytlo me to. Ale je pravda, ze na machrovani na windowsaky je to super :)

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #2 kdy: 30 Srpna 2006, 04:28:12 »
JJ ulehcuje mi to taky praci, pouzivam to jako svoje jediny prostredi.
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #3 kdy: 30 Srpna 2006, 08:15:21 »
Už to tady kdosi z našich uživatelů fóra napsal "je to riadna kravina". Kdosi přišel na to jak ozvláštnit desktop s využitím možností soudobého HW. Čas ukáže zdali to je opravdu k něčemu užitečnému.
Já myslím, že klasické pojetí práce s desktopem je mnohem příjemnější.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #4 kdy: 30 Srpna 2006, 09:01:24 »
Jak napsal Lukáš:
Citace
Jako hracka dobry, ale nechytlo me to. Ale je pravda, ze na machrovani na windowsaky je to super :)
Speciálně na ty windowsáky, co slintaj nad Vistou - za jejich vyjevený obličeje to někdy stojí :D. Jiný praktický význam mi zatím uniká.

Pitris

• Aktivní člen
  • *
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #5 kdy: 30 Srpna 2006, 09:08:54 »
Pokud se bavime o Compiz (pracovni plochy na rotujici krychli atp.), tak jeho realne pouziti je urcite diskutabilni (a predevsim silne subjektivni). Ale bavime-li se o samotnem XGL, je jen dobre ze existuje, protoze presouva praci ve vykreslovani GUI z procesoru na flakajici se grafickou kartu. A to je jiste krok spravnym smerem. Procesor, at se stara o to co ma, ne o GUI. A nekter vlastnosti povazuji za opravdu fajn (realna pruhlednost, akcelerovane video...)
Ale abych to shrnul. Je dobre, ze takove moznosti existuji. Kazdy ma moznost si instalovat a pouzivat to, co mu vyhovuje at uz se na to my ostatni divame jakkoli. A je dobre, ze vse lze i vypnout a pouzivat GUI jaksi postaru (tak jako je zbytecne nekomu spilat, ze grafiku nepouziva vubec). Myslim, ze jakekoli diskuze na toto tema povedou opet na nejaky ten flame podobne jako diskuze GNOME vs. KDE (pouzivam GNOME ne proto, ze KDE je blbe, ale proto, ze nemohu pouzivat oboji prostredi najednou - diplomaticka odpoved).

Juraj

• Stálý člen
  • **
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2006, 15:05:37 »
Tiez som to chvilu pouzival a momentalne to mam vypnute. Zmysel to zacne mat az vtedy, ked miesto jednej kocky - krichle bude kociek viac a v tych kockach sa budu nachadzat dalsie kocky - krichle a ine geometricke utvary, pricom tie velke kocky budu pospajane cestami, chodnikmi a dialnicami navzajom, na kazdej stene kocky alebo ineho geometrickeho utvaru sa bude nachadzat ina plocha, graf. vystup nejakeho procesu atd, atd...

Noo, az to bude vsetko takto fungovat user znaly linuxu moze zaspominat na 2. polovicu 20. st. a zac. 21. st., kedy bolo vsetko akesi jednoduchsie, ked stacilo zadat do konzoly par prikazov aby dostal pozadovany vysledok na nie prilis vykonnom stroji...

Ale napokon sa najdu aj v casoch krichli a mnohouholnikov vykukovia, ktori budu tu konzolu pouzivat - jednoducho preto, aby si skratili cestu medzi krichlami, alebo aby ukazali ostanym userom pouzivajucim uz xy verziu jedneho komercneho systemu stvrtu dimenziu ;) a ohurovali ich jednoduchym vypisovanym textom v konzole, ktory bude vysledkom a radovo niekolkokrat rychlejsie vydolovanym z utrob krichli....

Amen

geoRG77

• Host
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #7 kdy: 31 Srpna 2006, 21:26:39 »
Používám XGL+Compiz už delší dobu. Pravda nejdříve mi to vůbec nejelo, pak s potížemi jako jsou špatné fonty či padání Xserveru, což ovšem dovršila jedna aktualizace a s celým akcelerovaným desktopem byl nadobro konec.

Pak jsem se po několika měsících zkusil znovu návodem z compiz.info fóra a jede to parádně. Všechny problémy se vyřešily a jestli to tenkrát nebylo, díky nevyladěnosti, příliš rychlé, tak teď to lítá jako drak :-) Sice to asi nemá vypovídající hodnotu, ale ta rotující krychle bez XGL měla cca 4000FPS, s XGL a ATI PP: podtaktovaná 4000FPS, normální frekvence 7500-8000FPS.

Taky jsem už sprovoznil témata, takže teď to vypadá jako normální Ubuntu Human téma, ale akcelerované.

PS: Nejlepší je potáhnutí myší z prostředka šikmo směrem k pravému hornímu nebo levému dolnímu rohu a všechny aplikace se pěkne seřadí a stačí kliknout na hledanou :-) (aka F10).

Proki

• Návštěvník
XGL prakticke vyuziti
« Odpověď #8 kdy: 31 Srpna 2006, 22:22:38 »
Citace: geoRG77
Taky jsem už sprovoznil témata, takže teď to vypadá jako normální Ubuntu Human téma, ale akcelerované.
Přesně tak, taky používám Human téma, klasické compiz téma se mi vůbec nelíbilo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.