Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu mi automaticky snižuje výkon CPU? [vyřešeno]  (Přečteno 1640 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu mi automaticky snižuje výkon CPU? [vyřešeno]
« kdy: 12 Ledna 2009, 11:45:29 »
onehdá jsem si kvůli něčemu nainstaloval sysinfo a v informacích pro CPU mě zarazilo, že mi to hlásí pouze 1000MHz clock frequency (v compu mám AMD64 3000+ CPU na 1,8Ghz) - řekl jsem si že to bude zřejmě jen chyba monitorování, když jsem si ale na panel zkusil dát applet pro nastavení rychlosti CPU, udával také pouze 1Ghz + šlo přepnout na plný výkon - tj. 1,8Ghz! Při restartu systému to ovšem na této úrovni nezůstane a opět se to přepne na 1Ghz. Opravdu mi Ubuntu systém nabootuje s omezeným výkonem CPU, nebo je to jen nějaká chyba? Dá se to nastavit aby to běželo stále na 1,8Ghz? Děkuji!
« Poslední změna: 12 Ledna 2009, 20:42:17 od Vojtěch Trefný »
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Ubuntu mi automaticky snižuje výkon CPU?
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2009, 11:51:51 »
Není to chyba, je to šetření energií!

Prostě když procesor nic nedělá, přepne se do nižšího taktu, napětí a tím pádem i spotřeby. Při vytížení je přepne zpět do plného výkonu.

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Re: Ubuntu mi automaticky snižuje výkon CPU?
« Odpověď #2 kdy: 12 Ledna 2009, 20:35:15 »
Není to chyba, je to šetření energií!

Prostě když procesor nic nedělá, přepne se do nižšího taktu, napětí a tím pádem i spotřeby. Při vytížení je přepne zpět do plného výkonu.

jo máš pravdu, všimnul jsem si toho pak i sám :) takže sorry že zmatkuju a díky za odpověď :)
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.