Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine itunes.... VirtualBox  (Přečteno 4908 krát)

Magpie

• Návštěvník
Wine itunes.... VirtualBox
« kdy: 12 Ledna 2009, 21:10:23 »
Zdar,

nejde mi vůbec rozchodit wine. Normálně jsem ho naistaloval přes Aplikace i přeinstaloval přes Terminál a nerozchodim žádnou aplikaci. Jde mi o iTunes. Vim, že je spousta ekvivalentů, ale tam mám účet a nechce se mi všechny písničky manuálně rozkódovávat a i si chci občas nějakou koupit. Pri příkazu wine itunes mi vyjede následující hláška:

fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
fixme:advapi:RegisterEventSourceW ((null),L"Bonjour Service"): stub
fixme:winsock:WS_setsockopt Unknown IPPROTO_IP optname 0x00000013
fixme:winsock:WSAIoctl SIO_GET_EXTENSION_FUNCTION_POINTER {f689d7c8-6f1f-436b-8a53-e54fe351c322}: stub
fixme:winsock:WS_setsockopt Unknown level: 0x00000029
fixme:winsock:WSAIoctl SIO_GET_EXTENSION_FUNCTION_POINTER {f689d7c8-6f1f-436b-8a53-e54fe351c322}: stub
fixme:winsock:WSAIoctl -> SIO_ADDRESS_LIST_CHANGE request: stub

Neví někdo? Dík
« Poslední změna: 19 Ledna 2009, 21:39:06 od Magpie »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Wine nefrčí
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2009, 21:21:43 »
Z toho, že vám nejde itunes rozhodně nemůžete vyvozovat, že nefunguje Wine -- Wine není stoprocentní a ne všechno jde. Zrovna iTunes jde dost mizerně:

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=14793

Magpie

• Návštěvník
Re: Wine itunes
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2009, 15:01:40 »
Díky za link, pokoušel jsem se to rozchodit a furt nic. Hlásí mi to, že chce wydle XPéčka, ale  v nastavení wine nejsou. Pokoušel jsem se nainstalovat i starší verze... a taky nic. Halt počkám, až bude wine vymakanější, musíme si uvědomit, že je teprve v plenkách. Těch 30 gb pro wydle na disku mě nezabije i když bych ten problém jednou rád vyřešil, takže se k tomu budu čas od času vracet

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2009, 17:28:00 »
Pokud nehrajes hry, je urcite vyhodnejsi je mit ve VirtualBoxu - nemusis prepinat.
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2009, 11:49:46 »
myslím, že je důležité zdůraznit toto
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/itunes-bez-drm

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Ledna 2009, 20:39:14 »
Tak jsem se na radu Stařenky pustil na pole neorané a sice do VirtualBoxu. Nainstaloval jsem dle návodu ve Wiki VirtualBox podporující USB přes zdroje softwaru, ale nepodařilo se mi ho rozchodit. Tak jsem ho odinstaloval a nainstaloval verzi ose z repozitářů, ale problém je furt ten samej. No suitable module for running kernel found. Zkusil jsem z Terminálu sudo apt-get install virtualbox-ose-modules-`uname -r`, ale žádnej odpovídající modul v repozitářích neni.  Mám kernel 2.6.24-16. Nemám počkat na novou verzi VirtualBoxu? Dík

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
Re: Wine itunes.... VirtualBox
« Odpověď #6 kdy: 19 Ledna 2009, 23:17:50 »
V tej ne-open source verzi si to modul samo zkompiluje. Primo ti to napise v tej hlasce co mas pustit (fakt uz si nepamatuju, co)

#tak spust /etc/init.d/vboxdrv setup

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 19 Ledna 2009, 23:28:38 »
Nainstaloval jsme VirtualBox podle tohoto návod: http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox a iTunes parádně fungujou.
Je potřeba instalovat tu komerční (neplacenou) verze. Ale pozor! Podařilo se mi to rozchodit až na Ubuntu 8.10. V Ubuntu 8.04 ještě nebylo přizpůsobený jádro.
Doma i v práci Linux Mint 17

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #8 kdy: 19 Ledna 2009, 23:34:26 »
blbost.. mam 2.0 na hardym

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Ledna 2009, 18:35:22 »
Tak jsem konečně rozběh Virtualbox. Furt to házelo chybový hlášky při startu že No suitable module for running kernel found. Nakonec jsem odinstaloval balík DKMS a vbox naběh. :). Tak uvidíme, jak se s tim poperu dál...

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 20 Ledna 2009, 19:39:12 »
Tak jsem úspěšně založil virtuální disk, připojil mechaniku, ale pak se vůbec nerozběh Správce virtuálních disků a začal házet chybový hlášky:

The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Re-setup the kernel module by executing

'/etc/init.d/vboxdrv setup'

as root. Users of Ubuntu or Fedora should install the DKMS package at first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary.

na příkaz reagoval:

* Stopping VirtualBox kernel module                                             *  done.
 * Recompiling VirtualBox kernel module                                         /etc/init.d/vboxdrv: 337: cannot create /var/log/vbox-install.log: Permission denied

* Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong

a v tom vbox-install.log je tohle:

** Compiling vboxdrv
Attempting to install using DKMS
  removing old DKMS module vboxdrv version

Error! Invalid number of parameters passed.
Usage: remove -m <module> -v <module-version> --all
   or: remove -m <module> -v <module-version> -k <kernel-version>

Creating symlink /var/lib/dkms/vboxdrv/2.1.0/source ->
                 /usr/src/vboxdrv-2.1.0

DKMS: add Completed.

Error! Your kernel source for kernel 2.6.24-16-generic cannot be found at
/lib/modules/2.6.24-16-generic/build or /lib/modules/2.6.24-16-generic/source.
You can use the --kernelsourcedir option to tell DKMS where it's located.
Failed to install using DKMS, attempting to install without
Makefile:143: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again.  Stop.

Tak teda nevim, jestli nemám špatně nastavený zdroje softwaru nebo mám někde ten zdroj pro jádro jinde nebo co :(

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #11 kdy: 20 Ledna 2009, 23:43:31 »
stahni si zdroj jadra... a pust znova. vzdyt ti to tam pise ;)

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 22 Ledna 2009, 12:10:51 »
S tim jádrem to je nějaký divný. Zjistil jsem, že mi GRUB vůbec nenabídl nový jádro 2.6.27, i když je nainstalovaný. Furt jsem jel na heroňácký 2.6.24-16, tak jsem to rúčo nastavil v menu.lst a zkrátka na tom novym jádru ten virtbox maká. Hlavně, že tam byl ještě starej kernel 2.6.22, tak jsem ho odistaloval. Jen počkám, koupil jsem si novou mašinku, takže na týhle už nic řešit nebudu. A na novym kompíku už bude místo pro wYdle jen v rámci virtboxu, páč hry nesmažim. To jsem si už prošel na Atari 800XE blahý paměti ;)

lukasista

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 03 Února 2009, 14:41:03 »
Dlouho jsem řešil ten samý problém s ubuntu a itunes.
Instalační cd s Win XP se mi v průběhu času poškodilo a záložní jakbysmet, takže jsem přišel o možnost instalace ve VirtualBoxu, jedinou nadějí mi zůstalo Wine.

Aby to fungovalo, je potřeba následující:

Budete potřebovat Wine verze 0.9.45 a vyšší.
http://www.winehq.org/download/

Dalším kritériem je iTunes 7.3 nebo 7.4, novější se rozběhat nepodařilo.
http://www.filehippo.com/download_itunes/?2919

Ještě před samotnou instalací musíte spustit winecfg, vyskočí vám okno, kde zaškrnete volbu Emulovat Windows XP. Jako výchozí je totiž Windows 2000, pod kterými iTunes od verze 7.3 neběží.

Návod jsem našel na http://www.matejcerny.cz/blog/itunes-pod-linuxem/

Takže itunes mi běží pěkně. Problém mám v tom, že když připojím iphona, tak o něm itunes prostě neví, i když systém ano. Předpokládám ale, že bude stačit ve Wine jen něco změnit v nastavení, nejspíš pod záložkou Disky přidat cestu k iphonu. Podívám se na to a jakmile budu mít něco nového, ihned to sem mrsku. Kdybyste ale byl někdo rychlejší, nebude mi to vadit :)
HP  6735s; Ubuntu 9.04 (jaunty); Kernel Linux 2.6.28-11-generic; Gnome2.26.1; RAM 2,7 GiB; Processor 2x AMD Turion(tm)X2 Dual Core Mobile RM-70

lukasista

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 03 Února 2009, 18:19:37 »
TAk zatím nevím jak dál. Hlavně, jakou cestu do té záložky zadat.
lsusb mi vypíše, že je iphone připojený na:
Kód: [Vybrat]
Bus 003 Device 007: ID 05ac:1292 Apple, Inc.
Ale jak postupovat dál?
HP  6735s; Ubuntu 9.04 (jaunty); Kernel Linux 2.6.28-11-generic; Gnome2.26.1; RAM 2,7 GiB; Processor 2x AMD Turion(tm)X2 Dual Core Mobile RM-70

lukasista

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 03 Února 2009, 18:49:22 »
Když budu chtít namountovat iphone na C: ve wine (/home/lukas/.wine/dosdevices/c:), resp. /home/username/.wine/dosdevices/c:, tak ale potřebuji znát systém souborů iphonu, tzn. vědět, kam se připojil v souborovém systému ubuntu. Což ale nevím, jak zjistím. POkud by to mělo být přes ssh, tak mi to připadá až příliš složité a hlavně bych musel ssh spouštět před každým spuštěním wine, tudy asi cesta nepovede. Nebo ano?

Ala

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 07 Února 2009, 21:33:16 »
Mě běhá iTunes ve VirtuaBoxu. USB mi v pohodě funguje, připojím tam i iPhone, ve virtuálním systému (Windows XP) ho vidím, ale k iTunes se mi iPhone nepřipojí - píše mi to hlášku - iTunes could not connect to the iPhone because an anknown error occurred (0xE8000035). Nemáte s tím někdo zkušenost, čím by to mohlo být?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.