Dobry vecer,
je toho viac a nevedel som kam s tym, tak pisem do obecnej podpory. Po novej instalacii 8.10 mam niekolko problemov, ktore predtym v tej istej verzii neboli. Jediny rozdiel je v tom ze predosla verzia bola update z poslednej LTS verzie. Instaloval som z original CD a kedze pri objednavani neboli na vyber rozne verzie tak predpokladam ze to je 32 bit verzia. Vsetky softwary a ovladace su defaultne po instalaci okrem ovladacov ku grafike. Grafika je nvidia 7900 a vyskusal som vsetky tri ovladace ktore ponuka ubuntu (version 173, 96 a 177 - oznacene ako recommended). Procesor je dvojjadrovy intel (presne oznacenie si teraz fuckt nespomeniem ale ak bude treba zistim), 2gb ram. Ubuntu je nainstalovane na vlastnej particii s 15 gb a swap ma 5 gb, home ma tiez vlastnu particiu okolo 80 gb. a teraz k mojim problemom:
1. po zadani hesla nabehne obrazovka s wallpaperom a na chvilu sa to kusne, ziadne listy, ziadne ikony nic. po chvilke system nabehne bez problemov. nie je to nic strasne ale predtym to nerobilo takze je to nezvyk
2. na oknach roznych programov obcas zblbne horna liste a akoby spriesvitnie a zmiznu vsetky tri tlacitka vpravo. stava sa to u aktivnych okien takze to nie je tym ze by bolo okno v pozadi. prikladam aj obrazok ako to vyzera
3. tento problem ma trapi najviac. nainstaloval som poslednu verziu kalendara lightning do thunderbirdu (resp. tu ktoru ponukaju na mozilla stranke). instalacia prebehne bez problemov a po restarte sa aj objavi kalendarove tlacitko. ked nan kliknem tak ma to prepne do kalendara s nahladom 1 den. tento sa vsak neda zmenit, ked kliknem na mesacny nahlad tak je sice aktivovany a aj v menu zaskrtnuty ale nic sa nemeni. navyse sa nedaju pridat terminy ktore som si poslal z ineho pocitaca (tiez thunderbird s lightningom - najnovsia verzia oboch).
vsetky tieto problemy sa samozrejme predtym nevyskytovali ako som uz pisal. so systemom sa nestvarali ziadne prasarny, iba doinstalovanie lightningu a aktivacia ovladacov na grafiku.
dakujem vopred za pomoc a rady (btw. som uplny amater, takze treba na mna pomaly a zretelne

)
[attachment deleted by admin]