Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xfce Desktop preferences  (Přečteno 2230 krát)

hlawoun

• Návštěvník
Xfce Desktop preferences
« kdy: 30 Srpna 2006, 13:24:50 »
Vím , že podobný problém se zde již řešil v souvislosti s xffm, ale ten nemám, používám thunar, takže půjde zřejmě o obecnější věc. Ve správci nastavení - nastavení plochy zaškrtnu "Povolit xfce spravovat vaši plochu". Funguje. Po spuštění nějaké aplikace (prakticky libovolné a ne vždy) mi ale naskočí plocha Gnome. Kontrolou ve správci nastavení xfce jsem zjistil, že příslušné políčko je odškrtnuto! Tak ho zase zaškrtnu, plocha se změní a čekám, kdy zase nějaká aplikace bude chtít plochu GNOME:-(

Není závislé na počítači, dělá mi to doma i v práci. Mám Dappera, Xfce je nyní tuším 4.4 Beta 2

Nevíte někdo, jak vyřešit NATRVALO?

Děkuji. Řešení jsem hledal na tomto fóru zadáním vyhledávání "xfce", ale žádné z témat mi nepomohlo
Linux? Jedině Xubuntu nebo Debian!

hlawoun

• Návštěvník
Xfce Desktop preferences
« Odpověď #1 kdy: 31 Srpna 2006, 12:28:34 »
nedalo mi to a zda se, ze jsem nasel odpoved. Vinik se zrejme jmenuje Nautilus. Jakmile ho spustim, naskoci Gnome. I po vypnuti nautila a prepnuti zobraazeni plochy na xfce nautilus zustane na pozadi (jak pise Sledovani systemu - Spi) a zpusobuje to prepinani. Pomuze zabit spiciho Nautila, prepnout opet na xfce, odhlasit se, aby doslo k ulozeni relace a znovu prihlasit. Pak uz je vsechno v poradku.

Neni to asi zrovna ciste, ale funguje to. Nevite nekdo o necem "lepsim?"

Diky

jardasmid

• Návštěvník
Xfce Desktop preferences
« Odpověď #2 kdy: 17 Září 2006, 13:49:44 »
Ahoj. V gconf-editor jdi do /apps/nautilus/preferences a odškrtni show-desktop.

hlawoun

• Návštěvník
Xfce Desktop preferences
« Odpověď #3 kdy: 18 Září 2006, 09:56:21 »
Citace: jardasmid
Ahoj. V gconf-editor jdi do /apps/nautilus/preferences a odškrtni show-desktop.
Diky, to je ono!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.