Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spusteni prikazu vzdy pri bootu  (Přečteno 1288 krát)

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
Spusteni prikazu vzdy pri bootu
« kdy: 18 Ledna 2009, 01:20:09 »
Tak jsem nad tim laboroval a potreboval bych spustit tento prikaz ihned pri bootu.... navic mi v aktivni session ani automaticky nefunguje, asi by chtel roota... ale to zas nejde v automatickym spousteni nastavit. No ale jak pisu, potrebuju tento prikaz spoustet jiz pri bootu

hdparm -S 4 /dev/sda

ubuntu bezi z sd karty, takze se disk pri manualnim vypsani prikazu uspi, jen ho premluvit at to dela automaticky

a k cemu mi to je dobry? NTB vydrzi na baterky 4-5h, myslim ze pokud disk nepobezi, tak mi to alespon 30 min musi pridat ne... a to kdyz jedete autem ci jen sedite nekde v cekarne urcite pomuze :D

a jeste drobnost, je k necemu dobry laptop mode? Vsude se jen rika, ze u LTS 8.04 to nici disky  u 8.10 uz to snad vyresili

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Spusteni prikazu vzdy pri bootu
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2009, 02:26:52 »
já bych na to šel tak, že bych si to napsal jako scriptík do souboru a ten pak dal do /etc/rc2.d/

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re: Spusteni prikazu vzdy pri bootu
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2009, 16:22:44 »
Pokud potrebujes neco spustit pri startu, zapis to do /etc/rc.local (cokoli - jeden prikat, sekvenci, skript)
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.