Dobrý den,
tentokrát to ani není problém, jako spíš záhada. Jak je na tom GNU/Linux (Ubutnu) s akcelerací Intelu, konkrétně Intel 960 (X3100 Intel Accelerator)? Jde o to, že si doma programuju a dělám nějaký ten OpenGL základ. Udělal jsem si jednoduché GUI (čítač polygonů teprve chystám, ale víc než 50 trojúhelníků to nebude). Používám knihovnu SDL, mj. proto, že chci aby se hra dala hrát jak pod Win, tak pod Linuxem. Kvůli neschopnosti se připojit na net momentálně pracuju ve Winech a čas od času si zaskočím do Ubuntu otestovat, zda je můj kód kompilovatelný a funknční. Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že aplikace, která ve Win má okolo 300 fps v Linuxu klesne na - a teď se podržte - 80. Přitom akcelerované prostředí mám, protože glgears (nebo jak je ten program) jsem zkoušel a byl rychlý oproti tomu, když se mě tu akceleraci podařilo zrušit. To má grafika Intelu tak špatnou akceleraci? Koneckonců když jsem si zkoušel ve Wine rozjet Raymana3, byl pokles fps taky poměrně viditelný, což jsem původně připisoval Wine...
Mimochodem, v Linuxu používám nejaktuálnější sw, kdežto ve Win mám nejstarší ovladač, protože s těmi novějšími nefunguje přípojka na TV a i když mám širší podporu funkcí, je grafika pomalejší.
Mimochodem, v OpenGL zatím ani nepoužívám nějaké složité funkce, jen glOrtho, glViewport (pro výsek objektu v GUI s posuvníky) glBlend a jednoduché (kromě jedné jsou ale všechny RGBA) textury... (OpenGl podporu jsem přidal teprve včera, doposud jsem vše kreslil pomocí SDL_Surface* (sw kreslení - výkon (fps) byl srovnatelný))