Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde mikrofon zvuk ano  (Přečteno 1333 krát)

hajney

• Návštěvník
nejde mikrofon zvuk ano
« kdy: 20 Ledna 2009, 20:09:58 »
Zdravím vás. Jsem nováčkem v používání OS Linuxu, konkrétně ubuntu 8.10. nainstalovaný na notebooku Clevo D27ES (je to totožné s UMAXem 575T). Za pomocí ubuntu fóra jsem doinstaloval potřebné kodeky a přibližně se seznámil s novým prostředím OS. Pro veškeré zařízení se nainstalovali svobodné ovladače a všechno funguje správně až na mikrofon. Snažil jsem se nastavit skype, ale mikrofon prostě nesnímá zvuk. Zkoušel jsem to i v záznamu zvuku. Dost času jsem věnoval zkoušením zesilováním a zeslabováním různých zařízení (mikrofonů) a tím to není. Na fóru jsem našel téma zabývající se správným nasavením zvukové karty ( http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,25177.0.html ) příkazem aplay -l jsem zjistil toto:
 fanda@laptop:~$ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: SI7012 [SiS SI7012], zařízení 0: Intel ICH [SiS SI7012]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
fanda@laptop:~$

ale v souboru /usr/share/doc/alsa-base/driver/ALSA-Configuration.txt.gz tento typ zvukové karty vůbec není. Našel jsem na internetu ovladače pro SiS 7012 verze pro linux ale nešli mi nainstalovat - příkaz v terminálu proběhne rychle a zřejmé je jen samé error... mějte prosím se mnou trochu trpělivosti, operační systém linux je paráda. Je svižný a stabilní - to už po několika dnech používání můžu v klidu trvdit. Děkuji za radu, linux bych rád používal dál, ale bez skypu to nejde.

PS: zkoušel jsem jako alternativu USB adaptér bluetooth + bluetooth headset, ale byť zařízení bylo nalezeno tak už nešlo spárovat. Tak nevím...

Jiri Z

• Host
Re: nejde mikrofon zvuk ano
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2009, 20:37:53 »
  Ve dvou se to lépe táhne ..
  http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,31768.0.html

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."