Zdravím,
nemám úplně konkrétní dotaz, spíš bych potřeboval "ukázat směr". Mám Ubuntu 8.04 (dual boot s Vistami) a poslední dobou dochází na mém stroji neuvěřitelně často k zatuhnutí a to většinou takovým způsobem, že systém nereaguje ani na Alt+SysRq+B. Přibližná HW specifikace mého stroje je na tomhle odkazu, už jsem si kdysi stěžoval:-)
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,14972.msg109890.html#msg109890Tuhlo to už v 7.04, v 7.10 jsem absolutně neměl problém a teď s 8.04 se zase všechno totálně zes...., ale ještě hůř než v 7.04. V podstatě mi to přijde úplně nesmyslné, někdy se to kousne ještě než se systém inicializuje - před naskočením GDM. Uživatele nemůžu přepínat, pokud nechci zatuhnout musím přihlašovat a odhlašovat. Dnes se to klukovi kouslo při hraní "Bouncy the Hungry Rabbit", což je úplně primitivní dětská hra, asi v Pythonu, a několikrát to zatuhlo i při běhu obyčejného spořiče, kdy ani žádná uživatelská aplikace nebyla spuštěná. Nečekám, že mi tu někdo přímo řekne kde je chyba, aspoň ne na základě výše uvedených informací. Potřeboval bych poradit, jestli to nelze nějakým postupem najít - jestli něco můžu najít někde v nějakém logu, prostě cokoliv co by mohlo vést k odhalení "viníka" a vyřešení problému. Aktualizaci na 8.10 bych bral až jako poslední zoufalé řešení, s novou verzí jsou to vždycky nervy co se zase podělá a původně jsem si chtěl užívat dva roky bez upgradu systému.
Taky uvažuju o nové grafické kartě, ale nejsem si moc jistý, jestli by to vedlo ke zlepšení.