Jsem rad ze se mi snazite poradit, ale trochu nespravnou cestou. Ja vim, ze nemam visty hibernovat a pak se divit, ze se na ten disk nedostanu. Ja vim, ze to musim spravne vypnout. Ntfsfix je hezka vec, ale me jde o to, ze do te doby nez visty zhavarovaly, tak to vse jelo v pohode. Takze tezko bude chyba nekde v linuxu. A na disku nevim, chkdsk jsem poustel. Jsem bezradny...
Jinak vsechny postupy jsem zkousel, nic nepomaha. Teda az na kompilaci fuse, jenomze jsem bohuzel nemcinar, takze jsem ten soubor README.Debian prelouskal jen tak letem svetem, moc jsem z toho nepochopil, tzn. nechu udelat neco ceho bych pak litoval. Nemohl by mi s tim nekdo poradit?
Jinak otazka: Proc najednou potrebuju kompilovat fuse, kdyz mi to do ted slo? Z hlediska systemu se nejedna o nic noveho. Akorat o to, ze Visty pachaly harakiri. Nebude zakopanej pes trochu jinde?
Jen pro upresneni ta hlaska co se mi zobrazuje pri pokusu pripojit disk:
Nemohu pripojit svazek.
Nelze pripojit svazek "WinVista"
Podrobnosti:
Unprivileged user can not mount NTFS block devices using the external FUSE library. Either mount the volume as root, or rebuild NTFS-3G with integrated FUSE support and make it setuid root. Please see more information at http://ntfs-3g.org/support.html#unprivileged
Postup uvadeny na te strance jsem jiz zkousel, bez vysledku.

EDIT: Tak ted jsem zkusil odistalovat balik ntfs-3g. Zajimava vec. Na HP_RECOVERY diskovy oddil se nedostanu, protoze chybi ntfs-3g. Na WinVista me to nepustilo, ze neexistuje /media/WinVista. Takze jsem adresar vytvoril a trada, na disk se dostanu, ale ReadOnly. Kdyz jsem znovu nainstaloval balik ntfs-3g tak na HP_RECOVERY se dostanu, na WinVista ne s hlaskou o tom FUSE... :-/ Pritom na obou partitions je stejny system souboru. Jsem zmaten %)