Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Účet host (jako ve win)  (Přečteno 1337 krát)

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
Účet host (jako ve win)
« kdy: 23 Ledna 2009, 18:19:41 »
Prvně sorry, jestli to tady již je, ale fakt jsem to nenašel a když už něco našel, tak to nebylo zrovna ono.
Potřebuji krom svého účtu, aby tam byl i ten účet host, na který se mi kdokoliv může přihlásit bez hesla s minimálními právy (host jako ve Windows).
Dotaz tedy zní, jak "Sezení pro hosta" dostat do té úvodní přihlašovací obrazovky?
Když vytvořím uživatele "host" nebo "Sezení pro hosta", tak to chce heslo.
Mám ubuntu 8.10, tam by to prý mělo být automaticky v nabídce, jenže já tam nic nemám. Akorát když se přihlásim na svůj účet, tak je ve vypínání jedna z nabídek "Sezení pro hosta", ale to je k ničemu, když se prvně musím přihlásit na sebe :-(
Jo a jsem naprostý začátečník.
Díky

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Účet host (jako ve win)
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2009, 21:10:57 »
a není to v možnostech vypínání i na přihlašovací obrazovce? (Tuším, že je to pod slovem "akce")
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2009, 23:42:05 »
Nejde to. Vždyť přeci v 8.10 mělo být Sezení hosta, hned v úvodu, kde se přihlašuji?
Už jsem našel jak to udělat: vytvořit nový účet např. "host" s heslem (jinak to ani nejde) a pak udělat "ať to nechce heslo", ale zdá se mi to dost "složité" a "neohrabané". Copak to nejde nějak inteligentněji?

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #3 kdy: 24 Ledna 2009, 08:18:09 »
není na tohle v ubuntu účet guest???

Pavloper

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 24 Ledna 2009, 13:09:36 »