Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SoundBlaster live! 5.1 [vyřešeno]  (Přečteno 1257 krát)

Mario.cz

• Návštěvník
SoundBlaster live! 5.1 [vyřešeno]
« kdy: 24 Ledna 2009, 16:36:59 »
Zdravim. Jsem uplny linux zacatecnik ale bez zvuku se mi proste nechce ani zapinat. Potreboval bych nekoho, kdo by mi ji step by step pomohl zprovoznit. Zatim pokud pustim repro tak to jen sumi. Ptejte se na info. Vubec totiz nevim co by jste mohli chtit vedet.

jo a jeste mi jeden kamarad poradil alsu. ale tu jsem nedoinstaloval. Nepovedlo se to dokoncit takze nevim jestli jsem to s tim jeste vic neznicil.
« Poslední změna: 27 Ledna 2009, 10:47:53 od kiklhorn »

Uncle

• Návštěvník
Re: SoundBlaster live! 5.1
« Odpověď #1 kdy: 24 Ledna 2009, 19:51:36 »
 ... ALSA je fajn , ale né vždy funguje(mě třeba funguje jen na integrované zvukovce) ,, dopočučuji vám zkoušet ovladač po ovladači ...

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
« Odpověď #2 kdy: 26 Ledna 2009, 16:33:28 »
ta zvukovka funguje out of the box, mal som ju a neboli problemy ani na 8.10 ani na 8.04. neinstaloval som ziadnu alsu ani nic podobne... skus spustit system z live cd, tam by ti mala fungovat. ak funguje tak na vyriesenie problemu viem ja bohuzial poradit iba windowsacke riesenie - reinstal systemu :))
No Future, No Hope

Mario.cz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Ledna 2009, 16:57:17 »
Tak uz jsem to konecne dal do hromady. pomohla mi alsa. Jsem zacatecnik tak aspon popisu to co jsem udelal i pro dalsi zacatecnici.

Nejprve jsem si nainstaloval vsechny alsa hardware detectory (nevim jestli to k necemu bylo), alsamixer a alsa(default sound card).

- spustil jsem default sound card (Aplikace -> Nastroje -> default sound card) a vybral "SB live!"
- ted jsem spustil alsamixer (console -> $ alsamixer) zvuk uz z casti fungoval, ale podkresloval to dost intenzivni sum. Staci jen v mixeru "odjet" uplne doprava a treti od konce je tlacitko SB live. Klavesou "M" ho prepnete do polohy "MM" (off) a sum prestane. pak uz jen zbyva nastavit vsechny outputy, tak jak potrebujete a doladit hlasitosti.

Dulezite: Vse bylo zprovozneno pokusem a omylem takze je dost mozne ze je jen shoda nahod ze mi to funguje. A jeste jsem neco nastavil, vubec nevim co, a ted mi nejde ovladat hlasitost v nastrojove liste ani posuvnikem Master v alsamixeru.

Snad budete mit taky stesti. GL

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.