Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: notebook acer aspire 5315-051g08mi a wifi  (Přečteno 1442 krát)

bedla.czech

• Návštěvník
notebook acer aspire 5315-051g08mi a wifi
« kdy: 25 Ledna 2009, 12:55:56 »
Ahoj,
mam takovej problem ... kamaradce jsem nainstaloval na notebook ubuntu. doted se pripojovala k internetu pomoci kabelu, ale ted vyvstala potreba pripojeni pomoci wifi.
Nahodil jsem win ovladace pomoci ndiswrapper (zkousel jsem ruzne verze). V syslogu je ze vsechno je v poradku (nainstalovany ovladace, rozpozannej hw, atd.), wifi LEDka sviti. Network manager vyhledava site, ale kdyz se dam pripojit k AP, tak se neprovede associace na AP a nemuzu prijit proc a hlavne jak to opravit. Tim padem neprobehne ani DHCP (kdyz neni v siti, ze).
Alternativni varianty (iwconfig, ifconfig, ...) v prikazove radce jsem zkousel, bez uspechu. Google jsem samozrejme pouzil, mrte tutorialu vyzkousel, fora prohledal.
Pokud se mi to nepovede rozchodit, tak ji tam budu muset potupne da WinXP :-(
Diky za kazdou radu

ufaak

• Závislák
Re: notebook acer aspire 5315-051g08mi a wifi
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2009, 13:46:37 »
co tam ma za wifinu? pokud je tam atheros wifina, tak by melo stacit nainstalovat  linux-backports-modules-intrepid (pripadne hardy, zalezi co ma za system)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

bedla.czech

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2009, 16:19:39 »
podle vseho by tam mela byt wifi atheros AR5BXB63 ... jo a ma ubuntu 8.04

takze myslis ze staci nainstalovat ten balicek, jo? a tim padem musim odinstalovat ten win ovladac a pojede to nativne, nebo jak?!

bedla.czech

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2009, 10:10:25 »
tak jsem zkusil ten balicek,
protoze na notebooku je hardy, tak jsem nainstaloval balicek pro hardyho .... a nic.
zkusil jsem nainstalovat i madwifi a taky nic
zkusil jsem nainstalovat i ruzne verze win ovladacu pres ndiswrapper a taky nic.
lspci tu wifinu normalne nalezaji, ale proste v nastavovani site a pri vypisu ifconfig ji to uz vubec nenajde.
dneska zkusim zalohu a nainstalovat 8.10 a uvidim, jestli ani to nepujde, tak tam budu muset dat winxp

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.