Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Konfigurace AP  (Přečteno 3075 krát)

Zipule

• Návštěvník
Konfigurace AP
« kdy: 27 Ledna 2009, 22:22:48 »
Měl bych prosbu ohledně konfigurace AP, mám od ISP nakonfigurovaný AP a přes externí anténu chytám jeho síť přes kterou jsem připojenej na net, z AP jsem měl až doteď natažený dva kabely do dvou ntb a DHCP providera mi podle MAC přidělovalo IP, pořídil jsem teď další AP, abych mohl stávající kabeláž po bytě nahradit rovněž wifi a nejsem si jistý konfigurací toho nového AP.
1.) mód bude nastaven na AP, bridge, nebo infrastrukturu?
2.) provider bude potřebovat MAC nového AP a MAC wifi karet obou ntb?
Na providerovo ápéčko samozřejmě nemám přístup...
Mockrát děkuju za jakékoli rady :)
Asus X51H, Ubuntu 9.10

ufaak

• Závislák
Re: Konfigurace AP
« Odpověď #1 kdy: 27 Ledna 2009, 22:26:31 »
na AP naklonuj MAC adresu, kterou mas nahlasenou u operatora, AP prepni do rezimu infrastructure a muzes vesele internetovat
tvuj ISP nemusi o nicem vedet ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Ledna 2009, 23:53:20 »
Nevím jestli jsme si dobře rozuměli. Já to nový AP potřebuju připojit do toho starýho, aby mi jedno tu wifinu přijímalo a druhý zase vysílalo, tu si pak budu chytat na ntb. Jestli jsem to dobře zkoušel tak infrastruktura mi umožní připojit si AP ke komplu kabelem naklonovat MAC a chytat providerovu síť, kterou ale nechytím protože ji mám defakto přitáhlou kabelem z toho jeho ápéčka.
Asus X51H, Ubuntu 9.10

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2009, 00:18:42 »
Nevím jestli jsme si dobře rozuměli. Já to nový AP potřebuju připojit do toho starýho, aby mi jedno tu wifinu přijímalo a druhý zase vysílalo, tu si pak budu chytat na ntb. Jestli jsem to dobře zkoušel tak infrastruktura mi umožní připojit si AP ke komplu kabelem naklonovat MAC a chytat providerovu síť, kterou ale nechytím protože ji mám defakto přitáhlou kabelem z toho jeho ápéčka.

Toto je mod Client. AP musis dat do modu AP, naklonujes mu MAC zo zariadenia ktore odpajas od kabla a nahradzujes ho APckom.
btw co je to za AP?
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Ledna 2009, 08:45:05 »
Je to Edimax EW-7206APG, no režimů AP to má víc, konkr. jen u toho AP, není možnost klonovat mac, ale jsou tam AP-Bridge(point to point, point to multipoint, WDS) a nějakej universal repeater mode u kterých klonovat jde.
Clienta samotnýho to právě nemá krom toho co jsem jmenoval je tam eště AP,station - AD HOC, station - infrastructure
Asus X51H, Ubuntu 9.10

ulawak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Ledna 2009, 15:21:49 »
Tak ten EW-7206APG není router je to jen AP a řekl bych, že funguje jako switch mezi počítači připojenými přes drát a přes wifi. Pokud se EW-7206APG v modu AP připojí přes drát do původní krabičky a notebook se připojí přes wifi k EW-7206APG, hádám že  eth. paket z notebooku dorazí do původní krabičky s MAC adresou wifi karty notebooku. Tak to spíš změnit MAC adresy na notebooku.
Tam to klonování MAC u EW-7206APG v jiných modech se týká wlan a tom nám moc nepomůže.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.