Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Více místa pro nainstalovaný OS Ubuntu  (Přečteno 1764 krát)

hejkalka

• Návštěvník
Více místa pro nainstalovaný OS Ubuntu
« kdy: 28 Ledna 2009, 18:28:19 »
Instalovala jsem na zkoušku Ubuntu jako aplikaci na PC, kde je OS WindowsXP, na 700 GB disku jsem vyhradila pro Ubuntu 8 GB. Ubuntu se mi zalíbilo, ale zjišťuji že 8 GB  je málo. Je možnost jak zvětšit místo pro Ububntu bez ztráty dat a nově naistalovaných aplikací? Windowsu se zatím zbavovat nechci, dokud nevyřeším funkčnost toho co potřebuji, a v Ubuntu mi taky dalo leccos zabrat. díky za radu

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
Re: Více místa pro nainstalovaný OS Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2009, 18:41:29 »
Stačí hledat.....ale koukám, že jsi nováček na fóru, tak tě nebudu odrazovat ;) tady se to řeší a je toho tu určitě ještě víc...
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,28029.0.html
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2009, 18:46:24 »
Hm, pokud instalace jako aplikaci znamená přes Wubi do win, tak se obávám, že změnit velikost asi nepůjde. Ale zkus si promazat např. /var/cache/apt/archives, může tam toho být docela dost. Nevím, kolik toho máš v /home, ale mně 8GB na systým bohatě stačí.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2009, 18:48:14 »
sudo apt-get clean - vymaže cache se staženými balíky

a 8GB je docela dost si myslím... bohatě to stačí... a jestli není dost místa pro hudbu a podobně tak stačí ukládat na NTFS disk od windows?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #4 kdy: 28 Ledna 2009, 19:00:21 »
Hm, pokud instalace jako aplikaci znamená přes Wubi do win, tak se obávám, že změnit velikost asi nepůjde. Ale zkus si promazat např. /var/cache/apt/archives, může tam toho být docela dost. Nevím, kolik toho máš v /home, ale mně 8GB na systým bohatě stačí.
....aha to jsem si nevšiml že je to přes WUBI......asi to tak bude myšleno
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

hejkalka

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Ledna 2009, 09:42:46 »
Ano ano, je to přes Wubi do windowsů.Díky moc  za info, mám 3děti a jejich "kvalitní" hry mají až několik mega, tak jsem měla obavu aby mi zbylo i na mou zábavu. Odzkouším rady, pak písnu jak to dopadlo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.