Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: internet padá:-(  (Přečteno 1066 krát)

jahja

• Návštěvník
internet padá:-(
« kdy: 30 Ledna 2009, 10:25:44 »
Přeji hezký den,
nainstaloval jsem přítelkyni ubuntu na nový notebook. Když jsem se připojil doma, kde mám ADSL od O2, net šlapal jako hodinky. Když se ale připojila u sebe, kde to má přes anténu od lokálního distributora netu, připojení se sice ukázalo jako funkční, ale net nešlapal. Po přehození káblíku na stolní počítač nešel net ani zde, až po restartu. Poraďte, prosím, zda mám něco pozměnit v nastavení, či co vlastně dělat.

Mockrát díky za odpověď, Jahja

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
Re: internet padá:-(
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2009, 12:25:22 »
Tak s tímhle popisem toho bohužel asi moc nevymyslíme....co zkusit problém trochu víc popsat (např. přesný typ připojení, nastavení adresy, DHCP apod.)
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

jahja

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2009, 15:07:19 »
teď u toho nesedím, tak jsem jen chtěl obecně popsat situaci, jestli někoho něco nenapadne...díky, snad dodám info

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2009, 15:15:50 »
tak pokud se připojení ukáže jako aktivní ale nefunguje může být problém např. se špatným nastevením DNS...nebo bude například nutné nastavit i další jako IP adresu, Masku.... to by asi stačilo kouknout na ten stroj s WIN jaké je tam nastavení....
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

vita911

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2009, 14:51:43 »
Zdravím. Jsem úplný začátečník,  tak se možná ptám na špatném místě.
Když si nastavím připojení (IP, maska,...) tak mi net běží bez problémů, ale po restartu pc musím opět nastavit metodu "manual" u wired připojení. Po každém restartu se mi přehodí na "automatic". Co s tím? Jak uložit nastavení?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.