Dobrý deň,
chcel by som Vás požiadať o radu pri rozhodovaní medzi Ubuntu 8.10 a 8.04.
Vec sa má takto: Používam počítač najmä na web, multimédiá a tcl/tk + perl programovanie. Pôvodne užívaná distribúcia bola (je) Fedora, ale práve absencia perlcc či drobností typu gdmconf a relatívna pomalosť ma prinútili hľadať náhradu. Ocenil by som najmä aplikácie v posledných !!!STABILNÝCH!!! verziách (teda nie vždy najnovšia, ale radšej nejakým časom overená verzia - príklad: vlc 0.9.3 je pre mňa vhodnejšie ako 0.9.8a) a používam: Firefox (ako som videl, v oboch verziách je 3.0.x), Seamonkey, vlc, gajim (uprednostňujem 0.11.x) a samozrejme perl, tcl, tk (tuto zasa by som sa potešil najnovším verziám). Prostredie GNOME (samozrejme).
Čo je teda vhodnejšie? Je Ubuntu II po troch mesiacoch od uvedenia dostatočne uležané a vyformované? Alebo siahnuť po HH? Pri Fedore som desktop obmieňal s každou verziou, no nemusí to byť pravidlo, ak mi systém bude vyhovovať a "morálne nezostarne".
Ďakujem za každú radu a hádam som sa nepýtal hlúposť :-)
P.S.: používané PC (síce neviem, či to na niečo bude) je staršie: P3@733, 512 MB RAM, nVidia FX5500, 40 GB WD@5400 rpm