Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s nactenim Memory karty  (Přečteno 1932 krát)

nikolas.v

• Návštěvník
Problem s nactenim Memory karty
« kdy: 03 Února 2009, 15:07:09 »
Dobry den mam Toshibu Portege M800 107 ktera ma vyvod na karty jako vetsina novych notebooku. Mam fotak Sony ktery si fotky uklada na Memory Stick Pro Duo karty staci je z fotaku vyndat dat je do adapteru a ten zasunout do vyvodu na ne jenze kdys to udelam nic se nestane.
skousel jsem to na Viste i na XP a fungovalo to normalne  ???
dik nmoc za radu co s tim
NB Toshiba Portégé M800 107
Ubuntu 8.10 s Vistou
Tablet Wacom Bamboo Fun Small

nikolas.v

• Návštěvník
Re: Problem s nactenim Memory karty
« Odpověď #1 kdy: 03 Února 2009, 18:03:38 »
Zvlastni je ze jsem pred tim Mandrivu 2009 a chovalo se to stejne tak nevim jestli to neni Linuxem
Ubuntu 8.10 s Vistou

pego

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Února 2009, 10:13:53 »
Takový problém mám také... Notebook Aušus X51L a Memory Sticky nebere... Mám velký i duo a vůbec nic... Dále je zajímavé že SD bere bezproblémů... U foťáku je to jedno protože s kabelem neni problém... Ale takové PSP to je horší... Normálně se připojí jako masstorage nebo jak se to píše a když začnu nahrávat všechno jde, ale pochvilce přenos vypadne bez jakékoliv hlášky... (Pod XP s ničím takovým problém není...)

nikolas.v

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Února 2009, 12:34:45 »
Mam sice kabel ale kdyz si nekdy stahnu neco od kamosu tak to nemuzu nahrat
koukal jsem se na fora a nikde jsem nenasel odpoved fakt nevim ???
Ubuntu 8.10 s Vistou

inuendo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2009, 22:39:43 »
S čtečkou je trochu problém v tom, že je to úplně hloupé zařízení bez jakékoliv vnitřní logiky, na rozdíl třeba od externích čteček připojovaných přes USB. To má za následek, že pokud není v jádře podpora konkrétní karty, nefunguje. Což je podle všeho i případ karet Memory Stick, které nepřečtu.
...takže je to asi linuxem.....

ddano007

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Května 2009, 22:47:12 »
Takže pridám aj ja svoju trošku do mlyna: notebook Acer Extensa 5220. OS XP + Ubuntu 9.04. Integrovaná čítačka. Po nainštalovaní JJ strčím moju 16GB SDHC pamäťovku do čítačky a ono to funguje! Odpojím disk, vytiahnem pamäťovku, strčím ju tam znova a nič. ( Mám taký pocit - pri mojej skleróze - že to to isté robilo pri Ubuntu 8.10: po nainštalovaní to prvý krát išlo a potom už nie). V XP to fachá bez problémov. A teraz ďaľší postreh: keď tú kartu strčím do čítačky a AŽ POTOM nabootujem Ubuntu, tak ju pozná! ( Samozrejme, keď odpojím disk, vytiahnem, tak sa už môžem dať vypchať). Nevie tu niekto poradiť čo s tým? Čo som hľadal po fóre, nejak som nenašiel. P.S. Veľké plus má u mňa JJ za to, že mi už fachá wifina a nemusím ísť cez windowsácky driver :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.