Dobrý den, bohužel jsem prozatím ve znalostech asi o dva krůčky před Vámi. Takže moje znalosti skončily. Připadá mě, že je vše OK, jak popisujete, nicméně možná zkoušíte moc věcí naráz, vždycky, když selhával evidentně správný postup, zkusil jsem udělat vše pěkně zčista a popořadě, takže počáteční stav:
1) Disk není připojen, je-li odpojte jej
sudo unmount /media/Edisk
2) Jestli existuje adresář /media/Edisk, smažte jej, pozor, nesmí být připojen disk, tj. musí být splněno 1)!!! Jinak si smažete vše na něm.
3) V /etc/fstab není žádný záznam o /dev/sdb1.
Bylo-li tohle všechno splněno, pokračujte, musel-li jste něco dělat (měnit fstab, unmountovat, mazat adresář) restartujte. Další pokračování:
1) Vytvořte adresář /media/Edisk
sudo mkdir /media/Edisk
2) Upravte mu práva, aby do něj mohli všichni zapisovat
sudo chmod 777 /media/Edisk
3) Zálohujte stávající fstab
sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.old
, to, kdybyste jej nějak pokazil a systém nechtěl naběhnout, obnovení zálohy provedete příkazem
sudo cp /etc/fstab.old /etc/fstab
4) Modifikujte fstab, máte rád grafické prostředí, tak třeba v editoru gedit
gksudo gedit /etc/fstab
přidejte do něj řádek
/dev/sdb1 /media/Edisk vfat defaults 0 0
uložte.
5) Restartujte systém.
Váš disk by měl být po restartu připojen v /media/Edisk a to vždycky.
Není-li tomu tak, jsem jelen.
Dál mě napadá ještě jeden způsob a to klikací. Platí všechny předpoklady, jako výše, navíc musíte mít nainstalovaný program gparted, tuším, že po instalaci to nneí standardní součást systému, postup by byl následující:
1) Příkazové řádce se úplně nevyhnete, spusťte Nautilus s právy superuživatele
gksudo nautilus
2) Založte adresář /media/Edisk
3) Klikněte na něm pravým, zvolte vlastnosti a na kartě oprávnění mu přidělte práva, jaká potřebujete
4) Zavřete Nautila
5) Spusťte gparted (Systém->Správa->Editor diskových oddílů)
6) Vpravo nahoře si naklikněte /dev/sdb
7) Klikněte na oddíl a nastavte přípojný bod /media/Edisk, to už nějak budete muset najít sám, bo se mi nechce rozvrtávat si nastavení a dívat se jak to tam je přesně

Zavřete gparted a Zkuste se podívat, jetsli je disk připojen v /media/Edisk, je-li, restartujte pro jistotu, bude-li máte vyhráno, nebude-li čekejte na radu zkušenějších.