Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojení ke vzdálené ploše XP  (Přečteno 5427 krát)

Winc

• Návštěvník
Připojení ke vzdálené ploše XP
« kdy: 07 Února 2009, 11:26:57 »
Zdravím, koukal jsem tu na pár příspěvků a na wiki, ale nějak jsem nepochopil jak se připojit ke vzdálené ploše. Potřebuji se dostat na Windows XP s dynamickou IP adresou tak, abych mohl s tím PC pracovat. Moje IP je taky dynamická. Mohl by mi někdo moc prosím polopaticky vysvětlit jak se mi to podaří? Díky za odpověď.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Připojení ke vzdálené ploše XP
« Odpověď #1 kdy: 08 Února 2009, 23:24:34 »
dynamická veřejná?
varianta 1) Nastavte si na cílovém počítači ať využívá nějaký DynDNS server a aktualizuje si na něm záznamy a připojujte se pak přes jméno namísto IP. Aktualizace dyndns buď umí některé routery (draytek 2600vg) nebo nechte na cílovém počítači spuštěného třeba http://www.studna.cz/2104/pocitacove-site-internet/ruzne-sitove-utility/dyndns-updater/

varianta 2)  http://wiki.ubuntu.cz/ipv6
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2009, 08:35:42 »
dynamicka nedynamicka.. `man rdesktop` ;) //. napr. `rdesktop -g 1200x900 -a 16 -r clipboard <hostname>`

wladek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2009, 13:37:50 »
Hele, dynamicka veřejná znamená, že se IP adresa přiřazuje pomocí DHCP serveru, tzn. že server může tvému počítači přiřadít vždy jinou IP adresu. Na příklad: pokud se připojíš někde třeba v knihovně tak dneska budeš mít adresu 102.20.12.11 a zítra můžeš mít na to samém místě 102.20.12.12. Zálěží jak administrátor nastavil DHCP server. U některých velkých firem DHCP server přiřazuje IP podle MAC adresy, tak podot budeš mít dynamickou IP adresu, ale v každém místě firmy tu samou.
Veřejná znamená, že je IP adresa je viditelná v Internetu. To zase znamená, že můžeš se připojit vzdáleně. Pokud je neveřejná, nikdo Tvůj počítač nevidí ani Ty...

Jestli si třeba chceš připojit vzdálenou plochou na svůj komp, stačí Ti jenom znát IP adresu. Doma si pak dej příkaz ping plus adresu a uvidíš jestli máš přístup na počítač.
U2 Rulez!!! :)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2009, 19:48:14 »
... a bacha na firewall :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 10 Února 2009, 08:59:29 »
Zdravím, koukal jsem tu na pár příspěvků a na wiki, ale nějak jsem nepochopil jak se připojit ke vzdálené ploše. Potřebuji se dostat na Windows XP s dynamickou IP adresou tak, abych mohl s tím PC pracovat. Moje IP je taky dynamická. Mohl by mi někdo moc prosím polopaticky vysvětlit jak se mi to podaří? Díky za odpověď.

Já mám na všech strojích (S Ubuntu i WXP) HAMACHI a funguje to skvěle. Mohu se plochou připojit odkukoli kamkoli, sdílet adresáře, tisknout na tiskárnách atd.

Jedinej problém je, že nemám HAMACHI pro PalmOS v mém mobilu :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.