Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zabezpečená wifi  (Přečteno 1378 krát)

corpse

• Návštěvník
zabezpečená wifi
« kdy: 07 Února 2009, 19:38:13 »
Zdravim, slyšel sem že se linux ubuntu připojí k zabezpečené wifi síti, ale nejde mi to, tak sem se chtěl zeptat jestli je to pravda a případně co je k tomu zapotřebí. je to nějáká cizí zabezpečená sít, signál je výbornej, prostě vždycky zapnu pc, začne se to přihlašovat k té síti, pak to tam ukáže tabulku že se nejde připojit, ale jakoby tam bylo dosazené už to heslo k tomu, jsem z toho zmatený, tak jsem se chtěl zeptat jestli se to dá připojit nebo ne.
« Poslední změna: 08 Února 2009, 09:36:44 od corpse »

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
Re: zabezpečená wifi
« Odpověď #1 kdy: 07 Února 2009, 20:16:13 »
Ahoj, trošku víc se rozepiš, o jakou sít se jedná? o tvou?
Jaké je tam zabezpečení ? Jaký máš signál?
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: zabezpečená wifi
« Odpověď #2 kdy: 08 Února 2009, 16:16:01 »
Zdravim, slyšel sem že se linux ubuntu připojí k zabezpečené wifi síti, ale nejde mi to, tak sem se chtěl zeptat jestli je to pravda a případně co je k tomu zapotřebí. je to nějáká cizí zabezpečená sít, signál je výbornej, prostě vždycky zapnu pc, začne se to přihlašovat k té síti, pak to tam ukáže tabulku že se nejde připojit, ale jakoby tam bylo dosazené už to heslo k tomu, jsem z toho zmatený, tak jsem se chtěl zeptat jestli se to dá připojit nebo ne.

Obejít se dá sice ledasco, ale tohle Ubuntu opravdu neumí.... Pochopil jsem, že se chceš "píchnout" na cizí zabezpečenou síť, ale to ti bez hesla opravdu nepůjde.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.