Jo prohlédnul ale asi sem to nějak nepochopil.....zkusím to ještě jednou a dam sem nějaký přílohy.
Mam disk a je jako záložní zařízení(kdyby se něco pokakalo, spadnul by systém a nešlo by to obnovit,tak proto)
a chtěl jsem si na něj nainstalovat Ubuntu 8.10.Tak jsem disk rozdělil (viz obrázek), a nainstaloval systém.Vše proběhlo bez problémů, ale po restartu když se začal načítat GRUB tak vyhodil chybu ERROR 17.Nejdříve jsem zkusil přeformátovat ze souborového systému ext3 na ext2 a znovu nainstalovat.To také nepomohlo.Také jsem zkoušel reinstalovat GRUB, ale opět bez výsledků.V počítači mám dva interní disky.Jeden je 80GB na tom jsou WinXP, druhý je 320GB a ten slouží k instalaci her,programů.......a na konci tohoto disku jsem si udělal místo pro Ubuntu (systém na tento disk jsem instaloval z toho důvodu že jsem to už nevydržel a musel jsem Ubuntu vyzkoušet, protože externí disk jsem si teprve objednával z internetu) a ten fungoval bez problémů.Základní deska dokáže bootovat z USB už jsem Ubuntu jednou instaloval na extertní HDD který jsem měl před tím (WD600 IDE) a vše opět plně fungovalo.
Jak už jsem psal tak disk mám jako externí paměť a pro pořádek bych chtěl mít od sebe oddělenou část s Ubuntu a část s daty.Jestli to tak nepůjde tak mám bohužel smůlu.Pomocí Ubuntu z interního HDD jsem se dostal k nainstalovaným souborům na Externím HDD takže přikládám fstab.Ale
děkuji za každé odpovědi!
Přikládám: Rozdělení Externího HDD -
http://www.edisk.cz/stahni/81264/Disk_81.22KB.html fstab- (Externího HDD)
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sdd2
UUID=6ea397f3-ae25-4de3-92e8-0a3d9b11af67 / ext2 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sdd3
UUID=8822f7d9-31e8-4f8b-bde5-0128e8322703 none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0