Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje připojování výměnných zařízení  (Přečteno 2178 krát)

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Nefunguje připojování výměnných zařízení
« kdy: 03 Září 2006, 09:31:06 »
Připojím foťák, USB flash disk nebo vložím CD do mechaniky. Kde se mě zeptá, co chci udělat. Dám "Otevřít v novém okně". Otevře se Konqueror a vyhodí hlášku "An unknown error occured".
Uživatel je ve skupině plugdev. Připojování v konzoli přes pmount funguje, ale to je zbytečné zdržování. Nevím, od kdy to dělá, instaloval jsem to před týdnem a možná jsem to od té doby ještě nezkoušel. Možná jsem vyřadil při startu nějakou službu, která je k tomu potřeba, ale proč by fungoval pmount v konzoli? Zkoušel jsem služby projít a nezdá se mi, že by něco chybělo.
Co s tím?
« Poslední změna: 15 Ledna 2009, 03:44:19 od Anna Taliánová »

Skeletonix

  • Host
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2006, 09:43:55 »
skus to připojit přes mount (bez suda  a se sudem)... jestli nemš čurbes v oprávnění na připojení zařízení :)

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2006, 09:47:04 »
Bez suda to nejde, se sudem to jde.

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2006, 19:11:21 »
Neporadíte někdo? :'(

Petr Odut

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 489
    • Zobrazit profil
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2006, 19:15:23 »
otevři /etc/fstab a zkus vyhodit (zakomentovat...) řátek podobný tomuto (pokud tam je):

/dev/sda1       /media/sda1     vfat    defaults,utf8,umask=007,gid=46 0       1

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2006, 17:29:50 »
Není, to už jsem zkoušel...

Pitris

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 224
    • Zobrazit profil
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #6 kdy: 05 Září 2006, 19:23:53 »
sudo gedit /etc/group
a pridejte vsechny uzivatele, kteri budou pripojovat do skupiny plugdev
Pak odhlasit a zase prihlasit a uz to snad pojede

Edit:
nebo staci zadat  

Kód: [Vybrat]
sudo adduser Jauser plugdeva to priradi uzivatele do grupy automaticky

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #7 kdy: 05 Září 2006, 19:34:53 »
Citace: tpikalek
Uživatel je ve skupině plugdev.
;-)

Tomáš Pikálek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1859
    • Zobrazit profil
    • Tomáš Pikálek
Nefunguje připojování výmenných zařízení
« Odpověď #8 kdy: 09 Září 2006, 15:46:10 »
Problém vyřešen. Chyba byla v balíčku hal, jehož novější verzi jsem si nainstalovat z repozitáře Girve. Stačlo balíček hal odstranit, zakázat repozitář girve a opět hal nainstalovat.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.